PRIA Environment 2019

PRIA Environment 2019 are loc pe 18 aprilie. Subiectele dezbătute

09.04.2019

Pe 18 aprilie, PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2019. Este vorba de un eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului. Dezbaterile vor avea loc la hotel Sheraton, sala Iridium.

PRIA Environment 2019. O platformă de dezbatere

PRIA Environment 2019 reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă. În plus, conferința este și întâlnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

”Ordonanța de urgență nr. 75/2018, Legea 31 pe 2019 sunt câteva dintre modificările legislative despre care vom discuta în cadrul conferinței PRIA Environment 2019. Vom dezbate despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, despre managementul deșeurilor și transformarea acestora în resurse, dar și despre cum putem învăța din experiența altor țări. Vom discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea cotelor de reciclare. Care este situația pungilor de plastic și a ambalajelor la noi? Dar statusul legii risipei alimentare?”, au anunțat organizatorii evenimentului.

PRIA Environment 2019. Reciclare

Vor fi abordate și subiecte importante despre reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, hârtiei, metalului și deșeurilor periculoase. În plus, se va discuta și despre prevenirea și controlul poluării mediului și despre deșeurile industriale.

PRIA Environment 2019. Teme de dezbatere

PRIA Environment 2019 va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari. Ei vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Totodată se vor discuta subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în resurse, despre ape, păduri, aer.

”Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu. Participă la conferința PRIA Environment să analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile făcute de companii pentru un mediu mai curat, dar și stadiul demersurilor făcute de administrațiile locale pentru mediu. Vom afla despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri”, precizează organizatorii.

PRIA Environment 2019. Printre subiectele abordate în cadrul conferinței se mai numără:

 • Pachetul Comisiei Europene privind economia circulară
 • Care sunt pașii României spre trecerea la economia circulară?
 • Care sunt țintele României și în ce stadiu suntem cu atingerea cotelor de reducere a depozitării și a cotelor de reciclare?
 • Când riscăm infringementul?

PRIA Environment 2019. Lectorii invitați sunt:

 • Sorin Robert NEGOIȚĂ – Președinte, AMR
 • Sorin CHIRIȚĂ – City Manager, Primăria București
 • Viorel TOMA – Președinte, ANPM
 • László BORBÉLY– ‎Consilier de stat la Cabinetul prim-ministrului şi coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG)
 • Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)
 • Alina VLĂDOIANU – Vicepreședinte, AMRCR
 • Constantin TOMA – Primarul Municipiului Buzău
 • Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga HABITAT
 • Reprezentant Ministerul mediului/ Reprezentant companie băuturi răcoritoare/Reprezentant OTR / Reprezentant companie reciclare.

Mai multe informații despre agenda evenimentului PRIA Environment şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe website-ul conferinței https://priaevents.ro/pria-environment-conference-2019/.

Citește și Piața de fuziuni și achiziții 2019: Scădere considerabilă în primul trimestru

 

 

 

Citiți și despre: