Stiri: Energie

PRIA Environment 2021

PRIA Environment 2021 are loc pe 2 noiembrie

27.10.2021

PRIA Environment 2021. Pe data de 2 noiembrie, PRIAevents organizează conferința PRIA Environment, una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai importante teme de mediu.

Evenimentul aduce împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile. Se vor dezbate teme esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.

Participanții vor avea ocazia să îi întâlnească pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participe la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul acestuia să existe propuneri concrete și idei trasate, soluții.

Partenerii principali ai evenimentului sunt : Berarii României, ANBR, TOMRA, RER Ecologic Group, ARAM, FCC Environment, FEPRA și Green Group.

PRIA Environment 2021. Agendă

10.30 – 10.35 – Start live videoconferință

10.35 – 13.00 – Dezbatere online despre cele mai importante teme de mediu. Stadiile implementării Directivelor Europene.

Stadiul transpunerii Directivelor Europene ce privesc mediul

  • Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului
  • DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj
  • Care este stadiul de implementare al acestora? Este necesar să mai implementăm alte Directive?

Sistemul depozit – garanție

  • Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garanţie în România? Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă producătorii, dar și retailerii pentru a fi implementați?

Colectarea deșeurilor

  • Ce anume trebuie să îmbunătățim? În ce stadiu ne aflăm pentru atingerea noilor țintelor de colectare? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile?

Stadiul reciclării în România

  • Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Ce campanii s-au derulat?
  • Rolul organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului în domeniul gestionării deșeurilor
  • Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw astăzi?

Digitalizarea companiilor de mediu și transparența

De ce este importantă digitalizarea în sectorul de mediu? Ce strat-ups avem pentru digitalizare întregului process de reciclare? Cum se poate face o transparetizare mai bună a acestui sector prin intermediul digitalizării?

PNNR

PNRR – Tranziția spre o economie verde. Când se vor putea atrage fondurile? Ce companii pot beneficia?

13.00 – 13.30 – Q&A. Concluzii

PRIA Environment 2021. Invitaţi

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Julia LEFERMAN – Reprezentant al alianței producătorilor de băuturi din România – Director General, Berarii României
Alice NICHITA – Reprezentant al alianței producătorilor de băuturi din România-Președinte, Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare
Doinița MIHAI – Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA
Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group
Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group
Alin VIȘAN – Președinte, ARAM
Ionuț GEORGESCU – Director General, FEPRA
Mihaela FRĂSINEANU – Director executiv, Asociația OIREP Ambalaje
Bogdan Andronache  – Co-Founder & CEO, EcoTree.ro

Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

„În cadrul conferinței online PRIA Environment din 2 noiembrie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz. Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați”, anunţă organizatorii.

Mai multe detalii pentru înscriere și agendă, vă rugăm să găsiți pe www.priaevents.ro și pe https://priaevents.ro/pria-environment-2-noiembrie-2021/.

Citeşte şi CFO Conference 2021: Principalele concluzii ale evenimentului