Stiri: Companii

PRIA Environment 2023

PRIA Environment 2023 are loc pe 1 august. Ce teme se vor dezbate?

29.07.2023

PRIA Environment 2023. PRIAevents, alături de partenerii principali: RER GROUP, RETIM, RETURO, GREEN GROUP, TOMRA, ARAM, ASRO, Coaliția pentru Economia Circulară, RUCODEM, organizează conferința PRIA Environment în 1 august 2023, de la 9,30, la ARCUB, Sala Mare, str. Lipscani 84-90 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu organizate în acest an.

În cadrul acestei ediții, organizatorii aduc împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale. Discuțiile se vor concentra pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Ord. 125, Ord. 133, SGR, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.

”Te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională”, anunță sursa citată.

PRIA Environment 2023. Agendă

9,30 – 10,00 – Înregistrarea participanților și welcome coffee

10,00 – 12.30 – Panel interactiv de dezbateri

Colectarea deșeurilor și reciclarea

Legislația secundară dupa adoptarea legii de modificare a Ord. 125/2022, și legea de aprobare 175 /2023

Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022

Cum se vor atinge țintele? Cum se poate crește gradul de colectare selectivă în România? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023
Responsabilitatea companiilor din România, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari?

Rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului în domeniul gestionării deșeurilor?

Aplicațiile și tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector? Reciclero – poveste de succes

Sistemul Garanție-Returnare în România

Peste 6 miliarde de ambalaje pentru băuturi se estimează a fi gestionate anual de Sistemul Garanție-Returnare în România. Conform legislației, începând cu 30 noiembrie 2023 producătorii de băuturi și comercianții vor avea noi obligații privind colectarea și reciclarea ambalajelor pentru băuturi.

Actualizarea legislației existente pentru a face loc pentru SGR ca să fie integrat de schemele de extindere extinsă a producătorului.

Progresele și provocările implementării sistemului de Garanție-Returnare (SGR) și importanța acestuia privind reciclarea și protejarea mediului

Procesul de înregistrare în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare sau dacǎ ai nevoie de informații suplimentare legate de acest sistem

Cum pot știi operatorii dacă îndeplinesc cerințele sistemului de Garanție-Returnare (SGR)?

Cum s-au pregătit retailerii pentru SGR? Dar producătorii?

Primul centru logistic național pentru asigurarea în principal a funcționării și întreținerii echipamentelor care automatizează preluarea post-consum a ambalajelor pentru băuturi în vederea reciclării

Dezvoltarea și implementarea unui sistem IT robust și implicarea responsabilă a tuturor părților interesate – de la producători la comercianți și reciclatori

Ce informații legate de codul de bare și logo-ul SGR care vor trebui aplicate pe ambalaje pentru a indica apartenența produsului la sistemul de Garanție-Returnare, trebuie să știm?

Totul este pregătit pentru startul din noiembrie 2023?

Taxa pe plastic

Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani

Cine va suporta această taxă și cum? Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte entități?

PRIA Environment 2023. Speakeri

LECTORII care au confirmat:

Mircea FECHET – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group
Cristian MOLDOVAN – Vicepreședinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)
Doinița MIHAI – Vicepresident, Public Affairs Eastern Europe, TOMRA
Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group
Anca MARINESCU –Corporate Affairs and Public Relations Manager, RetuRO
Dan PASCU – Director General, RETIM Ecologic Service
Reprezentant OIREP
Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

12.30 – 13.00 – Q&A. Concluzii

Beneficiile participării la eveniment

  • În cadrul conferinței online PRIA Environment din 1 augut 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
  • Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
  • Stabiliți contacte și încheiați parteneriate
  • Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.
  • Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Citește și Carduri bonuri de masă. Anunțul făcut de Edenred