Stiri: Companii

PRIA Environment Republica Moldova 2021.

PRIA Environment Republica Moldova 2021: Ce subiecte se vor dezbate?

22.11.2021

PRIA Environment Republica Moldova 2021. PRIAevents, având ca parteneri principali TOMRA si Moldcontrol, organizează conferința PRIA Environment Republica Moldova pe data de 25 noiembrie 2021. Este vorba deun eveniment complex, cu teme extrem de importante și cu prezența reprezentanților tuturor părților implicate în protecția mediului în Moldova.

Evenimentul va fi transmis live pe Microsoft Teams

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG- uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

PRIA Environment Republica Moldova 2021. Paticipanţi

Evenimentul va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului.

Reciclarea ambalajelor – stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului, reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare vor fi in prim plan.

„În luna iulie 2021, am abordat organizat o conferință în care s-a abordat pentru prima dată într-un eveniment de acest gen în Republica Moldova tematica risipei alimentare! Totodată se vor dezbate subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în resurse.

Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu, despre Rolul ONG-urilor și proiectele acestora.

Participă la conferința PRIA Environment să analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale”, anunţă organizatorii.

Un mediu mai curat

Porticipanţii vor afla şi care sunt eforturile făcute de companii pentru un mediu mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu, vom dezbate despre ce reglementări ar trebui schimbate sau îmbunătățite.

În cadrul evenimentului se va discuta şi despre rezultatele orașelor din Moldova și care se află pe locurile fruntașe.

Pentru a primi linkul pentru vizionare online, participanţii trebuie să completeze un formular de înscriere pe https://priaevents.ro/inregistrare-pria-environment-republica-moldova_25-noiembrie-2021.

PRIA Environment Republica Moldova 2021. Agenda evenimentului

0.30 – 10.35 – Start eveniment

10.35 – 12.50 – Panel online: Schimbări legislative și măsuri pentru protecția mediului în Republica Moldova

• Legislația privind protecția mediului în Republica Moldova – legea 209/2016, legea 248/2013 / Acordul XI cu Uniunea Europeană? Ce ar trebui să se modifice și ce se poate îmbunătăți?

• Reciclarea ambalajelor – stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului

• Reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare

• Companiile de salubritate din Republica Moldova – cum se poate eficientiza activitatea acestora? Cum pot ajuta primăriile la gestionarea deșeurilor?

• Educația pentru colectarea deșeurilor? Ce se poate colecta selectiv și unde?

• Care pot fi facilitățile fiscale pentru companii pentru a se încuraja colectarea deșeurilor în Moldova?

• Pe modelul altor țări europene, s-ar putea vedea necesitatea implementării sistemului garanție-depozit pentru PET-uri, sticle şi doze de aluminiu în Republica Moldova?

• Cum se adaptează orașele din Republica Moldova cerințelor de mediu europene și mondiale privind reciclarea? Dar privind calitatea aerului?

• Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu? Exemple de campanii de succes.

• Prezentarea campaniilor CSR ale companiilor din Moldova

• Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Colaborarea între producătorii care comercializează echipamente electrice şi electronice și asociații

• Ce poate învăța Republica Moldova din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor și poluare? Care sunt studiile realizate de experți? Exemple din România și alte țări

• Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar societatea civilă? Ce rol pot juca asociațiile de locatari din Republica Moldova? Dar ONG-urile?

12,50-13,30 – Q&A. Concluzii

Citeşte şi CFO Conference 2021: Principalele concluzii ale evenimentului