Pria Fire Safety of Buildings Conference are loc în 8 aprilie 2022 în cadrul ARCUB. Acesta este singurul eveniment care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incediu în România, dar și eficiența energetică a clădirilor.
Noutăţi legislative şi trenduri
În cadrul evenimentului se vor prezenta noutățile legislative, trenduri și se vor dezbate modul în care se vor putea aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să fie implementate în legislația noastră. În plus, evenimentul va prezenta şi cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor și pentru eficiența energetică a acestora.
Partenerii Principali sunt Prysmian Group Romania, Danfoss, CMC Broker, APPCR și Romania Green Building Council.
Conferinţa reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producători de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.
Pria Fire Safety of Buildings Conference. Eficienţa energetică a clădirilor
Eficienţa energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creşterea siguranţei la incendiu.
Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană.
Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb de Informaţii pentru Foc și pentru prima dată, o directivă europeană, include cerinţe despre siguranța la incendiu a clădirilor. Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi să facem faţă.
În UE au loc 5000 de incendii zilnic. Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie total din Europa, iar parcul imobiliar, care este responsabil pentru aproximativ 36 % din totalul emisiilor de CO2 din Uniune.
Certificatul de siguranţă la incendiu
În România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu! De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de peste 23 de ani. De ce este nevoie să abordăm din nou anul acesta siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Dar eficiența energetică? Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.
Acest lucru înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimbă:
– Trăim și muncim în clădiri din ce în ce mai înalte
– Folosim noi produse și metode de construcție atât pentru casă cât și pentru birouri, școli, gradinițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte.
În România mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului și alte 600 sunt spitalizate în fiecare an.
În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
Se modifică drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.
Pria Fire Safety of Buildings Conference. Temele abordate:
• Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România? Cum poate fi îmbunătățită?
• Când va fi modificat Normativul de siguranță la foc 118 – 1, 2 și 3 ? Va fi în 2022?
• Cât de importantă este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de construcții, ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului și a altora?
• Eficiența energetică a clădirilor – status România 2022 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul, în contextul creșterii prețului energiei?
• Clădirile verzi – care va fi ponderea lor în următorii ani?
• Materiale de construcții, sisteme, cabluri, alarme – cele mai noi tendințe
• Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică?
• Cum s-ar putea realiza creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri, parcurile industriale, școli, spitale, lanțuri de magazine, depozite, instituții publice, muzee?
Lectorii care au confirmat participarea:
• Reprezentant Ministrul Dezvoltării
• Reprezentant ISC
• Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian
• Cristian Gheorghe – Președintele APPCR (Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România)
• Justin TANASE – Construction Quality Management, Blue Fire Safety Solutions
• Marius MAIER – Managing Partner, CMC Grup Risk Advisor
• Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA
• Sorin CALOTĂ – Vicepreședinte, ARISI – Asociația Română a Inginerilor pentru Securitate la Incendiu
• Iuliana CHILEA – Director Executiv ASRO – Organismul Român de Standardizare
• Prof Dr. Dorin BEU – Președinte, ROGBC Transilvania
• Arh. Florin ENACHE – #BETTER
• Adriana IFTIME – Director General, FPSC ( Federația Patronatelor Societăților din Construcții)
• Lőrincz Barnabás – Director Executiv (Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă)
• Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga Habitat
Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences
Pentru detalii complete și înscriere accesați: priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-8-aprilie-2022-online-si-on-site/
Citeşte şi Conferința Națională Smart Villages: Cele mai noi idei și tendințe de dezvoltare rurală sustenabilă