Stiri: Companii

pria forestry&wood

PRIA Forestry&Wood Conference 2024: Prevederile din Noul Cod Silvic

13.05.2024

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 63 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

PRIA Forestry&Wood Conference 2024. PRIAevents organizează PRIA Sustainable Forestry&Wood Conference, o platforma unică în România, ce reunește reprezentanți ai tuturor entităților implicate.

Temele dezbătute

Pădurile satisfac nevoile zilnice pentru lemn, hârtie, aer și recreere. Numărul celor care își desfășoară lucrul în jurul acestora este mare, indiferent că vorbim de activități sociale, ecologice sau economice, trebuie să fie într-un dialog continuu unele cu altele pentru a asigura gestionarea durabilă a resurselor, iar PRIA Sustainable Forestry&Wood Conference este platforma unică ce reunește reprezentanți ai tuturor acestor entități pentru a dezbate teme importante astăzi precum:

– Codul silvic și modificările recente. Ce se mai poate schimba? Unde este nevoie de îmbunătățiri. Status la câteva luni de la intrarea în vigoare a noului cod.
– Sumal 3.0 – cum eficientizăm sistemul acesta și ce rol are pentru protecția împotriva tăierilor ilegale?
– Regulamentul EUDR – ce propune UE și care sunt părerile entităților din România care lucrează în sectorul forestry&wood?
– Finanțare pentru sectorul forestry&wood : PNDR și planul național strategic
– Noi tehnologii pentru forestry&wood: echipamente și utilaje, drone, softuri și nu numai
– Rolul ONG-urilor și campaniile cele mai de succes
– Cum se valorifică colaborarea dintre entitățile implicate – asociații și patronate din zona de proprietari, procesatori, industria mobilei, ONG-uri, furnizori d tehnologii și nu numai.

Fondurile pentru împăduriri

De asemenea, un rol important trebuie să îl aibă investițiile în infrastructură și locurile de muncă, dar și fondurile pentru împăduriri și alte soluții pentru a proteja pădurile.

Pădurile sunt cu adevărat cea mai mare resursă naturală regenerabilă, iar noi trebuie să ne asigurăm că suprafața acestora crește, iar autoritățile, asociațiile, organizațiile și companiile care lucrează cu lemnul să fie într-un dialog continuu, iar Pria Sustainable Forestry&Wood Conference este un prilej unic pentru acest dialog, pentru că singura conferință de amploare din România, care abordează aceste teme extrem de importante, alături de toți actorii implicați.

PRIA Forestry&Wood Conference 2024. 150 de de lideri

Pria Sustainable Forestry&Wood Conference va avea loc în persoană, într-o locație deosebită din București. Peste 150 de de lideri în silvicultură, prelucrarea și procesarea lemnului, autorități locale și centrale, asociații, ONG-uri, furnizori de lemn de esență tare și de rășinoase, companii de cherestea, producători de cherestea și grinzi, constructori, arhitecți și grupuri de consultanță în industrie, dar și investitori și reprezentanți ai industriei vor interacționa.

Dezbaterile conferinței vor evidenția evoluții noi și interesante în domeniul forestier și vor explora oportunitățile de creștere pentru piețele produselor din lemn, parteneriatele sectoriale și biotehnologiile emergente, în același timp având grijă în a proteja pădurile și de găsi soluții pentru sutenabilitate și mărirea suprafețelor cu păduri.

Un eveniment unic în România

PRIA Sustainable Forestry&Wood Conference reprezintă un eveniment unic în România pentru actorii din domeniul silvic întrucât a demonstrat că este unica platformă de comunicare și discuții deschise în ceea ce privește utilizarea responsabilă a resurselor și gestionarea sustenabilă a suprafețelor forestiere, cu scopul de a asigura echilibrul ideal în îndeplinirea funcțiilor de bază ale pădurii.

Agenda

9:30-10:00 – Înregistrarea participanților și Welcome Coffee
10:00 -12:30 – Panel dezbateri: Sustainable Forestry & Wood

– Măsurile și Strategia Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și celelalte autorități pentru domeniul silvic?
– Codul silvic și modificările recente. Ce se mai poate schimba? Unde este nevoie de îmbunătățiri. Status la câteva luni de la intrarea în vigoare a noului cod.
– Sumal 3.0 – cum eficientizăm sistemul acesta și ce rol are pentru protejarea împotriva tăierilor ilegale?
– Regulamentul EUDR – ce propune UE și care sunt părerile entităților din România care lucrează în sectorul forestry&wood?
– Finanțare pentru sectorul forestry&wood : PNDR și planul național strategic
– Noi tehnologii pentru forestry&wood: echipamente și utilaje, drone, softuri și nu numai
– Rolul ONG-urilor și campaniile cele mai de succes
– Cum se valorifică colaborarea dintre entitățile implicate – asociații si patronate din zona de proprietari, procesatori, industria mobilei, ONG-uri, furnizori d tehnologii și nu numai
– Care sunt fondurile disponibile pentru împăduriri? Dar pentru conservarea pădurilor? Fonduri UE pentru păduri și industria lemnului. Ce sume sunt disponibile? Cum și de cine pot fi accesate?
– Nevoile crescânde de lemn și produse din lemn din România și Europa în general și problemele legate de cererea și oferta de lemn cu care se confruntă companiile
– Studii despre păduri, reglementările UE, naționale și best practices, directive și regulamente europene
– Dependența industriei construcțiilor de importurile de lemn, implicațiile pentru lanțul de aprovizionare cu lemn și economia României?
– Dinamica viitoare a pieței și implicațiile lanțului de aprovizionare
– Cum pot colabora toate entitățile pentru a avea o piață care să funcționeze excelent?
– Colaborarea permanentă dintre companii și ONG-uri, asociații și autorități

Speakeri

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor;
Ionuț Sorin Banciu, Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;
Mihaela Frăsineanu, Consilier de Stat, Guvernul României;
Cătălin Tobescu, Președinte, PROLEMN
Porzsolt Levente, Reprezentant APAPET
Zoltan Kosy, Country Manager, Tornator Romania
Manuel de Menech, Wood Purchasing Manager, Eastern Europe, Egger
Adrian Crețu, Președinte, Asociația Administratorilor de Păduri din România
Reprezentant, APMR;
Reprezentant ASFOR
Reprezentanți companii procesatoare lemn, companii cu utilaje pentru forestry&wood, producători, soluții și vopsele, drone etc.
Reprezentanți ai mediului Academic
ONG-uri (Conservation Carpathia, Tasuleasa social)

12:30 -13:15 – Q&A. Concluzii

De ce să participați?

Pria Sustainable Forestry&Wood Conference face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România și Republica Moldova, dar și Bulgaria.

  • Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
  • Stabiliți contacte și încheiați parteneriate.
  • Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.
  • Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Mai multe detalii pe www.priaevents.ro.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/reciclarea-deseurilor-electrice-si-a-bateriilor/