Conferinta Targului de Turism 2020

PRIA IT&C and Intellectual Property Bucureşti are loc pe 22 mai

19.05.2018

PRIAevents a anunţat că va organiza conferinţa PRIA IT&C and Intellectual Property București – eveniment complex, dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, pe 22 mai, începand cu ora 9,30 la hotel Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomate.

PRIAevents a organizat cu succes, anul trecut, caravana PRIA IT&C and Intellectual Property în orașe precum: Cluj, Iași și București și în 2018 în orașe precum: Timișoara, Iași în luna mai vom organiza la Cluj în 15 mai 2018 și la Bucuresti în 22 mai 2018.

„În acest fel, sarbatorim prin intermediul acestor conferințe, în decursul lunilor aprilie și mai, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale și informăm dezvoltatorii de software și aplicații despre importanța protecției investițiilor și ideilor lor”, au afirmat organizatorii.

Astfel, Capital devine pe 22 mai locul ideal pentru a discuta despre inovație și investitii in IT, proprietate intelectuală pentru software, copyright, licențe, drepturi de autor, protecția programelor pe calculator și programe open source, dar și cloud computing.

Nu mai puţin de 150 de specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property București, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C.

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property București, lectori invitați sunt:

Reprezentant Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI); Reprezentant ANCOM; Cristian POPESCU – Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații; Nicoleta NUȚU – Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania; Valerica DRAGOMIR – Drector Executiv, ANIS; Adrian NEGOIȚĂ –Director, Directia Brevete de Invenție, OSIM; RĂZVAN CÂȘMOIU – Director Directia Expertize, Constatari, Economic si Organizare, ORDA; Reprezentanti camere de comert.

„Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizată crează o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării”, afirmă organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în ţara noastră sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

De asemenea, în România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important, în contextul în care din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.

Din acest motiv, proprietatea intelectuală reprezintă unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

„Vrei să afli cum iți protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru că noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii romanești deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property – eveniment complex dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C”, au mai declarat organizatorii.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi:

• Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?

Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?

• Soluții de business pentru gestionarea clienților. Solutii pentru eficientizarea activitatilor angajaților

• Cum va revoluționa transformarea digitală economia? Reforma UE privind protecția datelor care va fi pusă în practică în mai 2018

Mai multe detalii despre eveniment veți găsi pe priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-bucuresti2018/

 

 

 

Citiți și despre: