Stiri: Editia MARTIE

PRIA IT&C and Intellectual Property Conference începe pe 15 mai, la Cluj-Napoca

10.05.2018

PRIAevents a anunţat că organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj-Napoca – eveniment dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 15 mai, începand cu ora 9,30 la Grand Hotel Napoca, sala Viena.

Astfel, Cluj-Napoca devine pe 15 mai locul ideal pentru a discuta despre inovație și investitii in IT, proprietate intelectuală pentru software, copyright, licențe, drepturi de autor, protecția programelor pe calculator și programe open source, dar și cloud computing.

„Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizată creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării”, au explicat organizatorii.

Investițiile la nivel mondial în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT se numără printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În ţara noastră antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.

„De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale”, au mai spus organizatorii evenimentului.

Companiile IT&C pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru? • Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design? • Soluții de business pentru gestionarea clienților. Solutii pentru eficientizarea activitatilor angajaților • Cum va revoluționa transformarea digitlă economia? Reforma UE privind protecția datelor care va fi pusă în practică în mai 2018.

Vrei să afli cum îți protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu trebuie să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.

Mai multe detalii despre eveniment veți găsi aici https://priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-cluj-napoca-mai-2018/