PRIA IT&C and Intellectual Property Iași va avea loc pe 14 martie

09.03.2018

PRIAevents a anunţat că organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, eveniment aflat deja la a 2-a ediţie. Conferinţa este dedicată proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C şi va avea loc pe 14 martie 2018, începand cu ora 9,30, la hotel Unirea, sala Vega.

Nu mai puţin de 100 de specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor de IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune. Astfel, evenimentul va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, lectori invitați sunt: Nicoleta NUȚU – ‎ Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania; Răzvan CÂȘMOIU – Director, Direcția Expertize, Constatări, Economic și Organizare, ORDA; Adrian NEGOIȚĂ – Director, Director Directia Brevete de Invenție, OSIM; Traian LUCA – CEO și co-fondator Gemini CAD Systems; Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN – Prorector, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi.

În plus, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, au fost invitati să ia parte la eveniment pentru a ne spune despre planurile municipale privind investitiile pe care le fac companiile IT&C in Iași.

Conferinţa este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători și pentru mediul academic.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?; Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?; OSIM – Strategia dezvoltării protecției proprietății industriale în România și aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz; Licențele și drepturile de autor. Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?; Obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet; Orice aplicație sau program software pot fi brevetate?; Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanții și ce trebuie să știe companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?; Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietații intelectuale în România, în contextul actual European; Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C; Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai părți funcționale ale codului software? Protecția programelor de calculator – legislația actuală și provocări; Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurența neloială, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe software.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-iasi-2018.

 

 

 

Citiți și despre: