PRIA IT&C and Intellectual Property Timișoara va avea loc pe 7 martie

02.03.2018

PRIAevents anunţă organizarea conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property Timișoara – eveniment complex, dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C. Evenimentul va ava loc pe 7 martie 2018, începand cu ora 9,30, la hotel Continental, sala Continental.

Specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor din domeniul IT își dau întâlnire la conferința care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune. Astfel, evenimentul va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C.

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property lectori invitați sunt: Nicolae ROBU – Primarul Municipiului Timișoara • Nicoleta NUȚU Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania • Valerica DRAGOMIR – Vicepreședinte, ANIS • Daniel GIUREA – Președinte, ARIES Timișoara • Răzvan CÂȘMOIU – Director, ORDA • Georgică CORNU – Președinte Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIA Timis) • MIHAI TĂTĂRAN – General Manager, Avaelgo • Sorin MAXIM – Director General, ADR Vest • Prof.dr.ing. Florin ALEXA – Decan, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale Timişoara.

„Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizată creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării”, au anunţat organizatorii.

În plus, investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În ţara noastră, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele. Din acest motiv, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

„Vrei să afli cum îţi protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători și pentru mediul academic”, au mai spus organizatorii conferinţei.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru? Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design? Soluții de business pentru gestionarea clienților. Solutii pentru eficientizarea activităţilor angajaților – Cum va revoluționa transformarea digitală economia?

Mai multe detalii despre eveniment veți găsi pe priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-timisoara-2018/

 

 

 

Citiți și despre: