Stiri: Economie

PRIA Public Procurement are loc pe 8 noiembrie

03.10.2017

PRIAevents a anunţat că va organiza conferința PRIA Public Procurement – eveniment complex în cadrul căruia se vor dezbate cele mai importante subiecte legate de Strategia Națională în Domeniul Achizițiilor Publice – pe data de8 noiembrie 2017.

În cadrul evenimentului se va discuta despre Strategia Națională în Domeniul Achizițiilor Publice, măsurile și noutățile legislative pe care le are în vedere Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională pentru Achiziții Publice în vederea stimulării mediului de business. Vom discuta despre achizițiile publice în sectoare precum: construcții, IT&C, energie, mediu, sănătate și farma, auto, asigurări, financiar-bancar și nu numai.

„Strategia Națională în Domeniul Achizițiilor Publice este un document pentru reformarea sistemului național de achiziții publice în perioada 2015-2020. Dezvoltarea strategiei reprezintă o etapă crucială în vederea reformării sistemului românesc de achiziții publice, deoarece stabilește o viziune comună, într-un moment cheie, în care noile directive în domeniu propun statelor membre trecerea la o nouă paradigmă, în contextul în care achizițiile publice devin instrumentul principal de deblocare a creșterii economice la nivel european. În consecință, achizițiile publice dau măsura bunei guvernanțe întrucât reglementează modul de cheltuire a banului public și trebuie să asigure accesul neîngrădit al operatorilor economici”, au anunţat organizatorii evenimentului.

De asemenea, în cadrul conferinţei vor fi analizate propunerile și sugestiile mediului de afaceri, dar și ale camerelor de comerț, privind aceste modificări.

Lectorii invitați sunt: Bogdan PUŞCAŞ – Preşedinte Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP); Bogdan CHIRIȚOIU– Preşedinte, Consiliul Concurenței; Marcel Bogdan PANDELICĂ – Preşedinte, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC); Dragoș ANASTASIU – Președinte, Camera de Comerț-Romano-Germană; Cristian ERBAȘU – Președinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); Decebal FĂGĂDĂU – Vicepreședinte Asociația Municipiilor din România; Theodor BLIDĂRUȘ – Președinte, Asociația Patronală a Industriei de Software și Soluții (ANIS); Silvia VLĂSCEANU – Director Executiv, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE); un reprezentant al asociației companii farmaceutice și de distribuție; un reprezentant casă de avocatură și un reprezentant companie audit și consultanță.

Evenimentul se adresează participanților din sistemul de achiziții publice, adresându-se atât celor care sunt la început, cât și celor care au deja experiență în acest domeniu, dar și pentru stakeholderii din domeniu, autoritățile contractante, pentru operatorii economici, autorităților contractante care efectuează achiziții publice (atât manageri, cât și funcționari implicați direct în procesul de achiziții): administrația locală, administrația centrală sau alte instituții, beneficiarilor de finanțări europene, managerilor de proiect din mediul de afaceri, precum și pentru societatea civilă și instituții publice.

Mai multe informaţii despre agenda evenimentului PRIA Public Procurement Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe site-ul priaevents.ro/pria-public-procurement/.