Stiri: Social

Prima ediție a Distinguished Gentlemen’s Ride la Timișoara

10.08.2018

Duminică, 30 septembrie 2018, sute de mii de motocicliști din peste 650 de orașe din 90 de țări își vor încăleca motocicletele clasice, de epocă sau retro personalizate, în cadrul unui eveniment caritabil destinat sănătății masculine. Renumit prin dischis, la nivel mondial, Distinguished Gentlemen’s Ride este cel mai mare eveniment caritabil organizat pentru pasionații de  motociclete cu stil, preocupați de problemele cancerului de prostată și ale sănătății mentale în rândul bărbaților.

Începând cu anul 2018, Timișoara devine parte a acestui eveniment mondial, prin organizarea primei ediții a acestei parade caritabile. Evenimentul își propune să atragă atenția comunității asupra cancerului de prostată și a bolilor mentale la bărbați – care răpesc dintre noi, anual, peste 1 milion de bărbați. Înființată în anul 2012 în Sydney – Australia de către Mark Hawwa, Distinguished Gentlemen’s Ride a strâns până acum 13 milioane de dolari pentru sănătatea masculină, iar pentru 2018 ținta este de a colecta 6 milioane de dolari la nivel mondial.

Sursa de inspirație pentru Distinguished Gentlemen’s Ride a fost o fotografie a personajului principal din serialul Mad Men – Don Draper – călare pe o motocicleta clasică, purtând cel mai elegant costum al său. Inițiatorul mișcării, Mark Hawwa, a decis că o cursă tematică ar fi o modalitate excelentă de a combate stereotipul foarte des întâlnit al bărbaților pe motociclete.

Partenerii globali ai acestui eveniment sunt The Movember Foundation  (https://www.movember.com/), Triumph Motorcycles (https://www.triumphmotorcycles.co.uk/) și Zenith Watches (https://www.zenith-watches.com/).