Stiri: Economie

Prima ediție a Zilelor Parteneriatului Public-Privat are loc pe 5-6 iunie

26.03.2015

În perioada 5-6 iunie, Public Research și agenția de publicitate Godmother organizează prima ediție a Zilelor Parteneriatului Public-Privat. Evenimentul își propune să reunească în premieră, în același spațiu al dialogului, cei mai importanți actori ai scenei Administrației Publice și furnizorii de bunuri și servicii inovative destinate instituțiilor publice.

O componentă importantă a acestui eveniment este reprezentată de schimbul de idei și experiențe între reprezentanții administrațiilor publice locale și centrale și antreprenori, favorabil dezvoltării mediului de afaceri din România.

Zilele Parteneriatului Public-Privat se adresează atât ministerelor, agențiilor, serviciilor deconcentrate și autorităților publice locale, cât și furnizorilor de produse și servicii, finanțatorilor, ONG-urilor, studenților la diferite facultăți (SNSPA, ASE, Universitate, Agronomie, etc) și nu în ultimul rând mass-media.

„Pornind de la constatarea că viteza de înserție a inovării în sectorul public este redusă, Zilele Parteneriatului Public-Privat reprezintă un spațiu de prezentare a celor mai noi tehnologii, bunuri și servicii ce pot contribui la creșterea performanțelor autorităților și instituțiilor publice. Privind parteneriatul public-privat într-o formă extinsă, evenimentul își propune să dinamizeze colaborarea dintre cele două sectoare”, declară Dragoș Dincă – președintele Public Research, conferențiar universitar SNSPA – Facultatea de Administrație Publică.

La eveniment sunt invitați să participe miniștri, secretari de stat, președinți de Consilii Județene, funcționari publicide conducere și execuție, manageri și administratori publici, primari și viceprimari, secretari de unități administrativ-teritoriale precum și lideri de opinie și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Evenimentul va cuprinde conferințe şi dezbateri în care se prezintă soluții sau produse inovative dedicate instituțiilor publice, exemple de bune practici ale industriei din țară și străinatate, prezentări ale furnizorilor, precum şi cursuri autorizate gratuite.

O componentă importanta a Zilelor Parteneriatului Public-Privat este conferința „Orașul Inteligent” – aflată deja la cea de-a treia ediție.

Conferinţa este organizată de grupul de cercetare „Dezvoltare și Planificare Urbană” din cadrul Facultății de Administrație Publică SNSPA, iar scopul ei este de a aduce la masa dezbaterilor, teoreticieni și specialiști, în vederea dezvoltării unei strategii de viitor sustenabile privind orașele țării.

Mai multe informaţii despre Zilele Parteneriatului Public-Privat puteţi găsi pe site-ul evenimentului: www.zppp.ro

* Din motive obiective şi independente de voinţa organizatorilor, evenimentul Zilele Parteneriatului Public-Privat va fi amânat pentru perioada 10-11 septembrie 2015.