Stiri: Stiri

Prima facilitate de factoring tip club, acordată de Unicredit și BCR

27.09.2013

Prima facilitate de factoring de tip club la nivel național pentru România a fost acordată de Unicredit Tiriac Bank și BCR. În cuantum de circa 100 de milioane de euro aceasta a ajuns la compania Sensiblu, parte a grupului farmaceutic A&D Pharma.

Această soluție de finanțare are caracteristica de bază reprezentată de finanțarea directă a activelor deținute, practic o soluție mult mai potrivită pentru finanțarea unei companii din industria farma, notează Finanțiștii.Facilitatea astfel implementata este finantata in mod egal de Banca Comerciala Romana si UniCredit Tiriac Bank si constituie o forma de sustinere a sistemului de sanatate romanesc prin lichidizarea creantelor asupra Casei Nationale si a Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate.

BCR, BRD și Unicredit Țiriac au acordat pentru A&D Pharma un credit tip cluj de 190 de milioane de euro, necesar refinanțării nevoilor generale de susținere a activității de bază, cât și pentru cele dezvoltate de grup. Această tranzacție ocupă fără discuție cea mai importantă poziție tranzacțională din domeniul farma pentru anul 2013.

În paralel cu facilitatea de tip factoring si in stransa legatura cu aceasta, Grupul A&D Pharma a incheiat o tranzactie de refinantare cu majorare a sumei prin intermediul unei sindicalizari de tip club, in suma de pana la 190 de milioane de euro. Aceasta are drept obiect refinantarea nevoilor generale de sustinere a activitatii de baza, precum si pe cele de dezvoltare ale grupului si este cea mai importanta tranzactie de acest tip realizata pe piata farmaceutica romaneasca in anul 2013, scrie sursa citată.

Sursă: Finanțiștii