Stiri: Agricultura

Prima hartă a productivității pomilor fructiferi din România

31.08.2015

Magazinul online Valahia Garden a lansat primul portal din România care afișează o hartă a productivității pomilor fructiferi. De asemenea, site-ul oferă sfaturi utilizatorilor săi referitoare la ce cultură este recomandată pentru livezile sau grădinile lor.

Portalul www.valahiagarden.ro pune la dispoziție în timp util celor interesați informații despre cultura pomilor fructiferi la nivelul României și care sunt cele mai indicate soiuri de crescut în funcție de zona geografică.

Mai exact, pe site-ul www.valahiagarden.ro puteți găsi o aplicație bazată pe date oficiale înscrise la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură. Pentru a oferi date cât mai exacte se ține cont de toate informațiile despre culturile de pomi înscrise în sistemul național după anul 1990 și până în prezent.

Prin lansarea acestui portal se încearcă și încurajarea unei cultivări aproape de casă pentru oricine dorește să învețe tainele culturilor de pomi fructiferi. De asemenea, Valahia Garden oferă spre achiziționare și câteva sortimente de pomi pentru cei interesați după cum urmează:

  • Nuci altoiți de vânzare
  • Butași viță de vie altoită de masă și de vin
  • Butași Trandafiri teahibrizi, urcători, de parc
  • Arbuști fructiferi
  • Plante exotice și citrice
  • Plante ornamentale
  • Gard Viu.

Totodată, Valahia Garden pune la dispoziție și servicii de plantare, tăiere, stropiri și amenajări de spații verzi. Consultanța oferită oricărui client care dorește să pătrundă în lumea viticulturii, echipa Valahia Garden oferă și sfaturi sau consultanță de specialitate în mod gratuit.  Pentru moment harta pusă la dispoziție pe site-ul www.valahiagarden.ro este singura de genul său la nivel național.