Stiri: Social

Inscriere clasa pregatitoare 2021-2022

Prima zi de şcoală: Cum îţi pregăteşti copilul? Sfaturi pentru părinţi

06.09.2018

Prima zi de şcoală. Mai sunt doar câteva zile şi începe şcoala. Unii copii sunt entuziasmaţi, alţii emoţionaţi. Alţii se simt puţin dezorientaţi. La fel sunt şi părinţii. Prin urmare, trebuie să vă pregătiţi copilul pentru prima zi de şcoală astfel încât trecerea de la vacanţă la un program fix sau trecerea de la grădiniţă în clasa zero să nu fie prea grea pentru copilul dumneavoastră.

Începerea şcolii poate reprezenta o perioadă destul de dificilă pentru copii, însă nu trebuie să credeţi că va reprezenta o dramă pentru micuţul dumneavoastră. Poate crea atât plăcere, cât şi emoţii neplăcute sau nelinişti.

Unii copii se bucură şi acceptă faptul că trebuie să meargă la şcoală, în timp ce alţii sunt mai afectaţi de schimbare.

Prima zi de şcoală. Sfaturi pentru părinţi

Aşadar, ce trebuie să faceţi pentru a vă pregăti copilul pentru prima zi de şcoală?

1. Discutaţi cu copilul despre sentimentele sale privind faptul că trebuie să meargă la şcoală şi despre prima zi de școală.

2. Încurajați-l dacă are impresia că va fi greu sau că nu se va descurca. Spuneți-i că o să înveţe multe lucruri interesante şi că îşi va face prieteni noi de joacă.

3. Cu câteva zile înainte de începerea şcolii încercaţi să îl puneţi la somn mai devreme şi să îl treziţi cât mai aproape de ora la care va fi nevoit să se trezească în prima zi de şcoală.

4. Repetaţi lucrurile pe care trebuie să le facă la şcoală. De exemplu, schimbatul în trening înainte de ora de sport sau cum să îşi deschidă pacheţelul cu mâncare.

5. Întrebați-vă copilul ce fel de gustare dorește pentru la şcoală. Dacă îi veți pune în pachet ceea ce îi place să mănânce o să mai uite de emoţii.

6. Amintiți-i în fiecare dimineaţă că de luni o să meargă la şcoală şi cât de frumos o să fie.

Citeşte şi Preţuri rechizite: Părinţii trebuie să scoată 350 de lei din buzunar pentru prima zi de şcoală