Stiri: Logistica

Primăria Capitalei începe să amendeze firmele care nu au curăţat străzile de zăpadă

05.01.2016

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în Capitală, nefiind însă înregistrate blocaje sau alte incidente în trafic. Utilajele firmelor de deszăpezire au început, de la ora 7:30, intervenția pe arterele secundare și pentru degajarea zăpezii de pe trotuare.

La comandamentul de iarnă convocat, marți, începând cu ora 7:15, primarul general Răzvan Sava a cerut operatorilor de salubritate să intervină pentru degajarea zăpezii de pe trotuare și să asigure căile de acces către spitale, stații de ambulanță și alte obiective sociale de interes public.

De asemenea, Primăria Capitalei va începe să dea amenzi firmelor care au acționat necorespunzător pentru curățarea străzilor și trotuarelor din București.

„Către Poliția Locală: imediat ce încetează ninsoarea aveți obligația de a ieși pe toate cele 450 de străzi care reprezintă urgența întâi. Acolo unde nu se circulă sau este zăpadă, fie că este vorba de carosabil sau trotuar, dați amenzi”, a afirmat primarul general Răzvan Sava.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes public.

Odată finalizată intervenția pe obiectivele amintite, se va interveni pe arterele secundare.