Slide

Stiri: Finante

Taxa pe lux 2024

Primăria Sectorului 3 a lansat o campanie de promovare a plăţii online a taxelor

05.02.2015

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală Impozite și Taxe Locale (DGITL), cu sprijinul Visa Europe şi Banca Transilvania, derulează în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2015 cea de-a patra ediţie a campaniei de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale pe ghiseul.ro, continuând astfel iniţiativele demarate în 2013.

Campania tradiţională desfăşurată sub sloganul “Plăteşte-ţi taxele şi impozitele pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!” susţine acţiunile derulate în perioada 1 august 2013 – 31 decembrie 2014, prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost încurajaţi să-şi activeze datele de acces (utilizator şi parolă) şi să îşi plătească taxele şi impozitele locale cu cardul pe ghiseul.ro.

În cadrul campaniei din acest an, contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile fiscale pe ghiseul.ro cu cardul Visa până la data de 31 martie sunt înscrişi automat în tragerile la sorţi lunare pentru câştigarea uneia dintre cele trei tablete Samsung Galaxy Tab 4 T235.

Totodată, locaţii speciale pentru distribuirea datelor de acces pentru ghiseul.ro au fost deschise în Bucureşti Mall şi Auchan Titan. În plus, în intervalul 14:00 – 20:00, contribuabilii din Sectorul 3 pot efectua la aceste locaţii şi plăţi de taxe şi impozite locale cu cardul, pe baza actului de identitate. Mai multe informații despre noua campanie pot fi regăsite pe www.ditl3.ro.

Peste 35.000 de persoane din Sectorul 3, reprezentând aproximativ 17% dintre toţi contribuabilii sectorului, şi-au ridicat deja datele de acces pentru ghiseul.ro şi îşi pot verifica astfel obligaţiile fiscale, pe care le pot plăti parţial sau integral cu cardul, pe platformă, fără niciun cost suplimentar. Mai mult, numărul contribuabililor din Sectorul 3 care au efectuat plăţi pe ghiseul.ro a crescut în 2014 de 3,2 ori, la aproximativ 11.500 de persoane. Totodată, aceeaşi dinamică a fost înregistrată şi de valoarea plăţilor, care a depăşit anul trecut pragul de 3 milioane lei.

 „Sunt fericit că de la an la an tot mai mulți locuitori ai sectorului 3 apelează la acest instrument modern pentru a-și achita taxele și impozitele. Estimăm că peste 10% dintre toți contribuabilii persoane fizice din Sectorul 3 își vor plăti taxele și impozitele pe ghiseul.ro în 2015. Susținem acest proiect de promovare a plăților online prin www.ghiseul.ro pentru ca oamenii să nu mai stea la coadă să plătească taxele și impozitele”, a declarat Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

Principalul avantaj al plăţii impozitelor şi taxelor locale online cu cardul pe ghiseul.ro este posibilitatea de a plăti oricând şi de oriunde. Mai mult, utilizatorii platformei ghiseul.ro stau în medie aproximativ 4 minute înregistraţi în sistem, timp în care află informaţii detaliate privind obligaţiile fiscale şi pot să le achite direct cu cardul pe internet.

„Campania de încurajare a plăţilor de taxe şi impozite pe ghiseul.ro este un exemplu de succes pentru colaborarea între autoritățile publice și sectorul privat. Anul trecut, valoarea plăţilor de taxe si impozite cu cardul pe ghiseul.ro s-a dublat la aproximativ 15 milioane lei, ceea ce arată interesul crescut al românilor faţă de plăţile pe internet. Mulţumim partenerului nostru, Primăria Sectorului 3, care a susţinut activ această iniţiativă încă de la început”, a declarat Cătălin Crețu, director subregional pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe.