Cadouri de Craciun 2020

Prime Crăciun 2019. Topul beneficiilor din perioada sărbătorilor de iarnă

19.12.2019

Prime Crăciun 2019. Șapte din zece angajatori nu majorează deloc primele de Crăciun în acest an. Cele mai multe companii acordă maximum 500 de lei. Numai doi din zece angajatori vor acorda salariaților beneficii de Crăciun (prime, tichete, cadouri etc.) mai mari decât cele de anul trecut.

Prime Crăciun 2019. Beneficiile nu se vor majora

Majoritatea, respectiv șapte din zece, nu vor majora deloc valoarea beneficiilor. În plus, în cazul a 10% dintre companii salariații vor primi chiar mai puțin decât în 2018, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Aproape trei din zece angajatori vor oferi beneficii de Crăciun de cel mult 150 de lei per angajat, iar la unul din zece valoarea beneficiilor ajunge până la 300 de lei.

Prime de sărbători cuprinse între 300 și 500 de lei vor acorda aproape două din zece companii și tot atâtea susțin că își recompensează echipa în această perioadă cu beneficii a căror valoare este peste 500 de lei.

Doar unul din zece angajatori afirmă că valoarea beneficiilor va depăși acest prag. Ceilalți nu au putut preciza valoarea cumulată a tuturor beneficiilor acordate angajaților.

Prime Crăciun 2019. Bani

Mai puțin de jumătate (46,6%) dintre angajatorii care au răspuns sondajului BestJobs vor oferi prime în bani. Însă unii oferă la pachet și alte beneficii. De exemplu:

  • 27,4% vor acorda tichete cadou salariaților cu ocazia Crăciunului
  • 16% aleg să-și răsplătească echipa pentru munca depusă tot anul cu produse de sezon
  • 17,8% se gândesc și la cei mici și le oferă cadouri inclusiv copiilor angajaților

Petreceri de Crăciun și zile libere

Conform studiului, 45% dintre respondenți au afirmat că vor organiza o petrecere pentru toți membrii echipei. Zile libere suplimentare cu ocazia sărbătorilor de iarnă ca beneficiu pentru salariați vor acorda 8% dintre angajatori.

Pe de altă parte, 27,4% dintre angajatorii chestionați au afirmat că acordă beneficii de Crăciun tuturor angajaților, indiferent dacă firma e pe pierdere. În schimb, unii vor alege doar anumite departamente pe care să le recompenseze.

Prime Crăciun 2019. Valoarea beneficiilor crește în linie cu profitabilitatea companiei

Alți 26% dintre respondenți susțin că valoarea beneficiilor crește în linie cu profitabilitatea companiei. Ceea ce este valabil și invers, pentru că 12,3% dintre angajatori afirmă că nu acordă niciun fel de prime sau cadouri de Crăciun dacă firma nu este profitabilă sau oferă doar ceva simbolic.

Prime Crăciun 2019. Secret Santa

Indiferent cât de generoși sunt angajatorii de Crăciun, atmosfera de sărbătoare se va resimți în multe dintre companii. În peste jumătate (52%) dintre companiile chestionate se organizează Secret Santa, iar în aproape una din două firme este împodobit un brad de Crăciun.

8% dintre respondenți declară că vor organiza inclusiv ateliere tematice (decorațiuni, prăjituri etc.).

Citește și Asigurări City Insurance. Câți clienți au ales pachetul de asigurare Second Medical Opinion? Anuntul făcut de compania de asigurări

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Prime Crăciun 2019. Topul beneficiilor din perioada sărbătorilor de iarnă

  1. Pingback: Cheltuieli de Craciun 2019 - Sarbatorile de iarna | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.