Stiri: Finante

Primele subscrise de VIG în România, în scădere cu 11,5% anul trecut

11.04.2014

Vienna Insurance Group a înregistrat anul trecut în România o scădere a primelor brute subscrise cu 11,5%, la 361,8 milioane euro, compania de asigurări precizând că anul financiar 2013 nu a fost un an uşor pentru VIG pe piaţa din România.

„Concurenţa iraţională continuă centrată pe preţuri înregistrată pe segmentul auto, care a fost restructurat considerabil de către companiile grupului, a condus la o reducere a primelor la 361,8 milioane euro (-11,5%). Pe fondul situaţiei dificile a pieţei asigurărilor din România, au fost implementate măsuri ample de restructurare şi au fost constituite preventiv rezerve”, au precizat reprezentanţii VIG, în raportul financiar al grupului.

Măsurile de restructurare au fost implementate pentru a crea o bază solidă pentru dezvoltarea viitoare a companiilor din cadrul grupului şi au condus la raportarea unui rezultat negativ (înainte de impozitare) de 98,7 milioane euro.

Pe total, grupul Vienna Insurance Group a raportat prime în valoare totală de 9,2 miliarde euro, în scădere cu 4,4%. Rezultatul a fost determinat de reducerea planificată a poliţelor pe termen scurt cu achitare la scadenţă în Polonia, diminuarea activităţii pe piaţa auto în Italia şi de efectele din curs valutar (în principal deprecierea coroanei cehe). Fără a lua în considerare aceste efecte, VIG a înregistrat o creştere operaţională a primelor de 2,8%.

“Primele raportate la nivelul grupului reflectă provocările anului financiar 2013. Luând în considerare veniturile, am redus în mod constant volumul de operaţiuni pe segmentele cu o marjă mică de profit, spre exemplu în România şi Polonia. Spre deosebire de acestea, primele de pe segmentul “alte pieţe” din cadrul Vienna Insurance Group au depăşit pragul de 1 miliard de euro. Achiziţiile strategice pe pieţele noastre de bază Polonia şi Ungaria au contribuit şi mai mult la consolidarea poziţiei Vienna Insurance Group şi a reţelei de distribuţie”, a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group, cu privire la performanţa grupului.