Primul Centru de servicii gratuite de recuperare pentru copii cu autism

21.08.2015

Asociația „Sprijin Pentru Autism” intenţionează să deschidă primul Centru de servicii gratuite de terapii de recuperare și afterschool integrativ pentru copii cu autism cu vârste cuprinse între 2-18 ani, Prin programul „Ne pregătim pentru Viața”, Asociația va oferi gratuit servicii în beneficiul comunității, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018, cu scopul îmbunătățirii vieții a 20 de copii cu autism și a familiilor lor.

„Credem cu tărie ca serviciile integrate pe care Centrul le va furniza sunt cheia succesului în recuperarea copiilor cu autism”, au afirmat reprezentanţii Asociației.

În cadrul Centrului, copii vor beneficia de evaluare psihologică, stabilirea planului de intervenție terapeutică și implementare ședințelor de recuperare, consilierea psihologică pentru părinți, cursuri inițiere ABA pentru părinți și cadre didactice, servicii gratuite de art-therapy, piano-therapy, logopedie, grupuri de socializare şi de servicii gratuite de afterschool integrativ.

Autismul e o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică și e considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Conform celor mai recente studii ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Maladiilor din Atlanta, SUA, în lume, 1 din 68 de persoane suferă de autism.

 

 

Citiți și despre: