Stiri: Logistica

Elicoptere BlackHawk România.

Primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situaţiilor de urgenţă, a aterizat la sediul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI

13.11.2023

Elicoptere BlackHawk România. Primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situaţiilor de urgenţă, a aterizat la sediul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, la sediul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI a fost livrat primul elicopter BlackHawk, achiziţionat în cadrul proiectului european Viziune 2020.

Urmează să fie livrate alte trei elicoptere BlackHawk

Totodată, în săptămâna 13-19 noiembrie 2023 urmează să fie livrate încă trei elicoptere iar, până la finalul anului să mai fie recepţionate alte trei aparate de zbor BlackHawk, dintre care, două destinate managementului situaţiilor de urgenţă şi unul pentru a sprijini structurile operative ale Poliţiei Române.

În perioada următoare, se va desfăşura o ceremonie oficială, cu ocazia căreia vor fi prezentate aeronavele BlackHawk, care vor intra în dotarea flotei aeriene ale IGAV.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a achiziţionat șase elicoptere Blackhawk, aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situaţiilor de urgenţă, trei fiind configurate pentru operaţiuni maritime şi trei pentru uscat, iar un elicopter a fost achiziţionat pentru a sprijini structurile operative ale Poliţiei Române.

Citește și BEI acordă companiei Antibiotice S.A un împrumut de 25 milioane de euro