Primul restaurant Taco Bell s-a deschis în România

12.10.2017

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup de restaurante din sectorul full-service din ţara noastră, deschide astăzi primul restaurant Taco Bell din România. Inaugurarea marchează și intrarea brandului sud-californian în Europa Centrală și de Est, acesta fiind primul Taco Bell pe o rază de 1.028 kilometri în regiune. Produsele de inspirație mexicană pot fi savurate în centrul comercial Băneasa Shopping City din București.

Taco Bell face parte din portofoliul Yum! Brands, fiind principalul lanț de restaurante de tip „quick service restaurants” (QSR) din lume, care oferă produse de inspirație mexicană.

„Lansat în cursul acestui an, Sphera Franchise Group include acum întreg portofoliul Yum! Brands, odată cu deschiderea primului restaurant Taco Bell. A fost, așadar, un pas firesc pentru noi să luăm în considerare și să analizăm aducerea brandului de inspirație mexicană în România. În primă fază, am demarat o cercetare amplă, realizată cu ajutorul Kantar Millward Brown, unul dintre principalele grupuri de cercetare din lume. Studiul de specialitate ne-a confirmat că România este locul ideal pentru Taco Bell, că românii știu despre brand, unii dintre ei având ocazia să încerce anterior produsele, și că își doresc să se bucure de acestea și în țară. Suntem, astfel, bucuroși să anunțăm lansarea, cu atât mai mult cu cât acesta este singurul Taco Bell pe o rază de 1.208 kilometri în Europa Centrală și de Est”, a spus Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group.

Prezența în ţara noastră a brandului este gestionată de Sphera Franchise Group, operatorul exclusiv pe plan local al celorlalte două mari lanțuri de restaurante din portofoliul Yum! Brands: KFC și Pizza Hut.

Pregătirile pentru deschidere au început în februarie 2016, atunci când un studiu de piață a arătat că România reprezintă o piață cu un potențial foarte mare pentru brandul californian.

„Taco Bell este cunoscut în întreaga lume ca un inventator de gusturi urbane, care le oferă consumatorilor arome unice și îndrăznețe, prin meniul său de inspirație mexicană. Ne bucurăm că Taco Bell ajunge, în sfârșit, pe o piață în care fanii cer activ de multă vreme ca brandul să vină în țara lor și suntem nerăbdători ca ei să se bucure de gusturile și produsele noastre originale. Sphera Franchise Group și echipa locală sunt partenerii perfecți pentru a aduce spiritul Live Más în România pentru prima dată”, a spus Billy Grenham, Senior Global Marketing Manager, Taco Bell.

 

 

 

Citiți și despre: