Stiri: Economie

Principalele provocări economice, discutate IMM Restart Tîrgu Mureș

16.10.2015

Pe 13 septembrie, peste 150 de antreprenori și reprezentanţi ai companiilor au participat la cel mai important eveniment de afaceri din Tîrgu Mureș: ,,IMM Restart – Descoperă-ți potențialul’’. Participanţii au putut discuta despre principalele provocări ale perioadei următoare în ceea ce privește economia: fiscalitatea, asigurarea împotriva riscului de afaceri, modalitățile de protecție împotriva partenerilor comerciali, mijloacele prin care companiile pot realiza cheltuieli inteligente în vederea dezvoltării şi beneficiile noilor tehnolgii.

Conferinţa este parte a unui proiect național conceput și organizat de doingbusiness.ro.

,,Am venit pentru prima oară la Tîrgu Mureș în cadrul acestui proiect național și am fost impresionați de pragmatismul și rigurozitatea participanților’’, a declarat Dumitru Ion, directorul general al doingbusiness.ro.

În cadrul evenimentului, au fost clarificate noutățile privind impozitul pe venitul microînterprinderilor, modificările privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit, noile cote ale impozitului pe clădiri şi criteriile care fac diferența între activitățile dependente și independente.

De asemenea, un interes deosebit l-a reprezentat un set de indicatori de avertizare timpurie pentru companiile care se îndreaptă spre insolvență.

,,Temele discutate au fost de strictă actualitate, de la cele mai noi modificări ale codului fiscal până la modalitățile optime de accesare a fondurilor europene, prin noile programe disponibile. Audiența a fost excepțională, calitatea întrebărilor a arătat preocuparea pentru afaceri corecte, susținute și de durată și ne bucurăm foarte mult că speakerii noștri au reușit, fie în cadrul conferinței, fie în întâlnirile bilaterale gratuite din cadrul evenimentului, să răsplătească, prin informații concrete și consultanță personalizată, timpul alocat de către participanți pentru participarea la acest eveniment’’, a mai spus Dumitru Ion.

Speakerii au prezentat instrumente prin care se pot obţine informații utile despre furnizori și potențiali clienți, soluții tehnologice pentru optimizarea costurilor afacerilor, precum și aspecte legislative legate de utilizarea programelor informatice pentru o gestiune corectă.