Principalele subiecte dezbătute în cadrul conferinţei de Leadership Feminin The Woman

28.03.2018

Peste 700 de femei au ales să se implice, educe și inspire, pentru a deveni cea mai bună versiune a lor, în cadrul conferinţei de Leadership Feminin The Woman, evenimentul-cheie al leadershipului feminin, care a avut loc pe 21 martie în Cluj – Napoca. The woman reprezintă cu mândrie acea femeie puternică, educată și implicată în comunitatea din care face parte, care are curajul de a fi propriul său model.

Conferința s-a aflat la cea de-a 7-a ediție, iar motto-ul sub care s-a desfăşurat este: Cea mai bună versiune a ta! „Du-te și joacă-ți șansa!”.

Cătălina Ponor a fost unul dintre cei mai așteptați speakeri ai evenimentului. Cea mai bună gimnastă din 2017 a arătat ce înseamnă puterea în adevăratul sens al cuvântului, dorința și lupta grea. Punctul culminant al prezentării sale, un moment emoționant a fost atunci când a exclamat: „Du-te și joacă-ți șansa, nu sta!”. Gimnasta a povestit despre evoluția ei, despre cum a reușit să devină o gimnastă de lot național, campioană europeană și mondială. Aceasta a mărturisit că o medalie se câstigă doar cu ajutorul echipei și că trebuie să avem încredere, deoarece munca grea va fi răsplătită cu siguranță.

„Întotdeauna am avut scara aceea de vreau, pot și voi reuși”, a declarat Cătălina Ponor.

De asemenea, actrița Maia Morgenstern a împărtășit diverse experiențe personale, a povestit despre cum trebuie să ne urmăm visele cu multă pasiune în glas, reușind să lase o sală întreagă fără suflare, prin puterea sa de a transmite un amalgam de emoții. Actriţa a pus accentul pe două valori importante: autodeterminare și respectul de sine, valori pe care ea le transmite mai departe.

„Se poate întampla ca success să însemne într-un anumit moment al vieții mele neuitarea. Să țin vie în mine amintirea, memoria, prezența unor oameni, a unor evenimente, trăiri, emoții – să le păstrez vii, să nu se împietrească și acrească sufletul – asta poate sa însemne un success.”, a declarat Maia Morgenstern.

În plus, Melania Medeleanu, fondatorul proiectului MagiCAMP, a susținut în cadrul The Woman una dintre cele mai emoționante prezentări, povestind despre ideea de la care a pornit proiectul său de suflet. După o carieră de succes și de lungă durată în televiziune, Melania a hotărât să caute acel ceva care să o reprezinte, ajungând astfel să fie implicată și să se dedice trup și suflet proiectului MagiCAMP, o tabără magică pentru copiii cu afecțiuni oncologice.

„Nu esti niciodată prea mic dacă îți pasă!” este mesajul pe care Melania l-a transmis participantelor The Woman.

Iuliana Tudor, producător și realizator TV, a transmis o energie de nedescris participantelor. Aceasta a citat-o pe mama ei: „Caută să ai mereu în jur oameni mai buni decât tine”, de la care a învățat că „echilibrul unei femei este cu adevărat echilibrul între imperfect și perfect pentru că intervine umanul. Perfecțiunea va fi întotdeauna perdantă în fața umanului.”

Antoinia Norman, CEO Branson Centre of Entrepreneurship, a vorbit despre importanța curajului în procesul de asumare a unui rol de lider. Antoinia transmite cât este de important ca oamenii să găsească un obiectiv „Visează cu ochii deschiși și transformă visele în realitate.. Găsește un mentor și un scop de atins”.

Dezbaterea despre responsabilitatea socială a fost susținută de către Mona Nicolici (Head of Sustainability @ Petrom), Oana Delia Radu (Director Regional Raiffeisen Bank), Sînziana Maioreanu (CEO Aegon) și Doina Cepalis (CEO Te-Rox Prod). S-a discutat despre modul în care companiile se pot implica în societate pentru a aduce o schimbare.

„Nu companiile se implică în societate, oamenii se implică. Eu cred că omul sfințește locul. Compania se implică pentru că poate fi o strategie de business sau pentru că așa simte. Ce are de câștigat este îmbunătățirea culturii organizaționale și o reputație bună”, a declarat Mona Nicolici.

 

 

 

Citiți și despre: