Stiri: Companii

Principalele teme dezbătute în cadrul Romanian Executive Summit 2016

19.10.2016

În jur de 60 de manageri de top din marile companii prezente pe piața locală au dezbătut și au făcut schimb de practici și experiențe despre una dintre cele mai importante problem ale liderului contemporan: Angajamentul – față de propria persoană, față de echipa sa, față de organizația în care lucrează și față de întregul context în care trăiește și pe care îl modelează zi de zi, în cadrul evenimentului Romanian Executive Summit 2016.

Conferinţa a cuprins patru workshop-uri inovative, susținute de patru executive coach Ștefan Andrei, Madi Rădulescu, Rodica Obancea și Mihai Stănescu.

În primul workshop, denumit ”Angajamentul față de propria persoană” și susținut de Ștefan Andrei, managerii au fost provocați să-și definească conceptul de leadership față de propria persoană și să lucreze la pregătirea sinelui pentru reușitele profesionale.

”Angajamentul pe care managerul și-l ia și-l reînnoiește, față de propria persoană, pentru a deveni un lider autentic și desăvârșit îi va fi călăuza către vârf.”, spune Ștefan Andrei, Executive Coach acreditat Oxford University.

Cel de-al doilea workshop a fost concentrat pe ECHIPĂ, mai exact pe felul în care managerii reușesc să transmită echipei decizii și obiective în care cred cu adevărat, pe care și le doresc și pe care și le asumă.

“Una dintre provocările lansate liderilor în această ediție REXS a fost să se uite la problematica angajamentului în echipă prin comportamentele lor. Comportamente care, nu întotdeauna reflectă angajamentul liderului față de obiectivele echipei ci uneori reflectă propriile întrebări, demotivări, șovăieli… lucru care influențează echipa. O astfel de reflecție este, de obicei, greu de făcut și de aceea felicităm participanții pentru curajul de se uita ce anume așteaptă echipele lor de la ei, ce povești pozitive ar putea spune despre munca lor și despre obiectivele de echipă în așa fel încât să inspire, să motiveze și să creeze angajament. Am observat plăcerea managerilor de a discuta, împărtăși și de a-și răspunde la întrebări. Nu este doar un lucru curajos dar uneori, în fuga îndeplinirii obiectivelor de business poate fi considerat chiar un lux. Întâlnirea cu oameni cu poziții similare, din companii diferite, descoperind fațete diferite sau platforme comune poate fi poate unul dintre cele mai eficiente “cursuri de leadership” ținut chiar de lideri, ghidat de cei patru executive coach implicați”, spune Madi Rădulescu, Executive Coach și Managing Partner MMM Consulting.

Workshop-urile au avut la bază o transpunere a vieții profesionale în conceptul călătoriei inițiatice a eroului de basm românesc, Harap-Alb.

“Harap Alb este o bună sursă de inspirație pentru conducătorii prezentului. La ediția de anul acesta a Romanian Executive Summit nu au fost tehnici revoluționare de a aborda angajamentul în organizații, ne-am propus să ne uităm din altă perspectivă la cunoașterea care există deja în fiecare dintre liderii noștri. Ne-am uitat la o narațiune populară veche, care privită diferit, conține multe modele de leadership colaborativ dar și multe chei de a înțelege cum poți conduce o echipă și o organizație care trece cu bine prin cele mai grele încercări.”, spune Rodica Obancea, Executive Coach și susținătoarea celui de-al treilea workshop -”Angajamentul liderului față de organizație”.

Ultimul grup de lucru a avut ca temă centrală ”Angajamentul în fața contextului meu, al echipei și al organizației”, iar participanții, ghidați de Mihai Stănescu, Executive Coach și fondatorul primei firme de coaching din România (RoCoach), au fost provocați să-și asume o integrare a înțelegerii contextului în care funcționează. Și aceasta fără a pierde din vedere concretul, rezultatele și schimbările necesare adiacente obținerii lor.