Slide

Stiri: Logistica

Problemele din sectorul transporturi, dezbătute în cadrul TransLogistica 2015

22.10.2015

Cel mai important salon logistic din ţara noastră, TransLogistica 2015, s-a desfăşurat în perioada 14-17 octombrie, la Romexpo. Deschiderea oficială a evenimentului avut loc, miercuri, în prezenţa unei delegaţii conduse de Mihai Dărăban – Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Din delegaţie au mai făcut parte şi Stephane Bride – Viceprim-ministrul şi Ministrul Economiei din Republica Moldova, Dacian Cioloş – consilier special al preşedintelui Consiliului Europei, oficialităţi din Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei publice.

Prima zi a salonului logistic a continuat cu seminarul dezbatere Dunărea Canal Logistic, seminar în care au fost prezentate aspecte importante ale programului Strategia Dunării, dar au fost dezbătute şi probleme legate de asigurarea senalului navigabil pe Dunăre.

Seminarul s-a încheiat cu decizia de a se redacta un memorandum către Ministrul Transporturilor, care să cuprindă toate problemele analizate şi care să conducă la soluţionarea chiar şi doar parţială a acestora, urmând că subiectele să fie reluate în primăvară în ediţia a doua a dezbaterii Dunărea Canal Logistic organizată la Constanţa sau Galaţi.