Credite pentru romani

ProCredit a atras 61 milioane de euro pe bursă

27.02.2018

La un an după listarea sa la Bursa din Frankfurt, ProCredit Holding AG & Co. KGaA a atras 61 milioane de euro prin plasarea a aproximativ 5,4 milioane de acțiuni noi. Aceasta a însemnat o majorare a capitalului social al companiei cu 10% și, prin urmare, utilizarea întregului capital autorizat.

Noile acțiuni au fost subscrise în principal de investitori instituționali din Germania și Marea Britanie. Capitalul atras va sprijini grupul bancar dedicat IMM-urilor în extinderea operațiunilor de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii din estul și sud-estul Europei.

„Băncile noastre au dobândit o reputație excelentă în calitate de partener de încredere pentru IMM-uri și noi considerăm că aceste companii sunt pilonul-cheie al dezvoltării economice pozitive în Europa de Sud-Est și Europa de Est . De asemenea, în țări precum România, ne așteaptăm ca premisele și condițiile să rămână favorabile, astfel încât sectorul IMM-urilor să se dezvolte în continuare. În calitate de grup responsabil de bănci, dorim să stimulam creșterea economică bazată pe considerente de mediu și sociale. Prin urmare, am fost bucuroși să aflăm că abordarea noastră unică, precum și perspectivele pozitive de dezvoltare pentru clienții noștri IMM-uri au rezonat clar pe piața de capital”, a spus Borislav Kostadinov, Membru în Consiliul de Administrație al ProCredit General Partner AG.

Mariyana Petkova, Director General Adjunct la ProCredit Bank România, a declarat că dezvoltarea grupului și succesul acestuia reprezintă un semnal pozitiv pentru clienții săi:

„99% din companiile din România sunt IMM-uri, majoritatea inovatoare și care posedă spiritul antreprenorial necesar pentru a genera o competitivitate puternică. Datorită expertizei noastre, putem să susținem planurile de afaceri ale acestor companii și să devenim partenerul lor de afaceri pe termen lung”, a afirmat aceasta.

 

 

 

Citiți și despre: