Stiri: Logistica

Prodplast își propune să schimbe radical piața ambalajelor

14.03.2018

Ambalajele de unică folosință reprezintă 40% din consumul anual de plastic, iar România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la cantitățile pe care le reciclează, recuperând sub 10% din plasticul pe care îl folosește. Cea mai mare parte ajunge la gropile de gunoi, unde poluează, afectând grav calitatea aerului, a solului sau a apei subterane. În acest context, specialiștii Prodplast au decis să fie primii care oferă o soluție la această problemă, lansând Biodeck – primul brand românesc care oferă ambalaje 100% biodegradabile și compostabile.

Biodeck își propune să susțină economia circulară și să schimbe radical industria de ambalaje din România, înlocuind plasticul de unică folosință cu alternative sustenabile.

„România s-a angajat față de Uniunea Europeană cu privire la creșterea treptată a cantităților pe care le valorifică prin reciclare și compostare, ambalajele fiind printre cei mai mari poluatori, însă acestea nu au fost respectate. Plecând de la modele de succes din țările membre ale UE, Biodeck propune înlocuirea ambalajelor din plastic, oferind astfel pungi, saci, pahare, farfurii sau tacâmuri făcute din plante. Biodeck se adresează marilor lanțuri comerciale, HORECA, festivalurilor și tuturor comercianților ce pun pe piață ambalaje de unică folosință”, au explicat reprezentanţii companiei.

Biodeck are la bază ideea unei economii circulare. Procesul de producție este unul prietenos cu mediul folosind o tehnologie avansată și are emisii de carbon cu până la 80% mai mici decât plasticul sau polistirenul. Toate produsele sunt făcute din plante, din amidon de porumb și din trestie de zahăr și sunt singurele produse care pot fi compostate împreună cu resturile alimentare. Ambalajele se biodegradează atât în centre de compostare comercială, cât și în unitățile de compostare la domiciliu. Mai apoi, compostul rezultat din procesul de biodegradare este un îngrășământ extrem de fertil pentru pământ, ajutând astfel la regenerarea solului și la creșterea calității acestuia.