Stiri: Agricultura

Producătorii de lapte pot depune cereri pentru ajutorul de minimis până pe 15 aprilie

10.02.2014

Termenul de depunere al cererilor pentru acordarea ajutorului de minimis în scopul achiziţionării de tancuri de răcire a laptelui a fost prelungit, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Agriculturii. Astfel, în sedința de Guvern de săptămâna trecută a fost aprobată Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.859/2013 privind acordarea ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui, precum și pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia.

Astfel, perioada de depunere de cereri inițiale în vederea obținerii avizului prealabil a fost stabilită pentru 10 februarie – 15 aprilie 201, iar perioada de depunere a documentelor prevăzute la art.11 alin.(2) în HG nr.859/2013, a fost prelungită până la data de 15 mai.

”Noul termen pe care asociațiile micilor producători de lapte îl au la dispoziție este o nouă șansă pentru comercializarea producției acestora. Sunt convins ca majoritatea crescătorilor se vor asocia pentru a beneficia de acest sprijin financiar pus la dispoziție de Ministerul Agriculturii. Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul lor am reușit să încheiem protocoale cu toți procesatorii de lapte pentru preluarea materiei prime colectate în aceste tancuri de răcire”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministerul a reamintit că începând cu data de 1 ianuarie nu se mai poate livra lapte neconform. În scopul asigurării conformităţii laptelui românesc, Hotărârea de Guvern nr. 859 din 06 noiembrie 2013 prevede acordarea în acest an a ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de tancuri noi pentru crescători de animale care deţin până la cinci capete vaci de lapte şi sunt organizaţi într-o singură formă asociativă constituită.

Valoarea totală a sprijinului financiar este de 68.879 mii lei, iar cuantumul este de maximum 5.000 euro pentru fiecare formă asociativă care a solicitat acest ajutor.