Stiri: Companii

Producătorul de biscuiţi Dr Gerard a preluat compania Artur

01.07.2015

Dr Gerard, unul din cei mai mari producători de biscuiți și napolitane din Europa Centrală şi de Est, a cumpărat 100% din acţiunile Artur de la Mieszko Group. Tranzacţia face parte din strategia Dr Gerard de creştere viitoare a operaţiunilor companiei în Polonia şi în străinătate, precum şi de consolidare a pieţei.

Dr Gerard a fost achiziţionată de fondul privat de investiţii Bridgepoint, în octombrie 2013.

„Achiziţia Artur înseamnă primul nostru pas în direcţia consolidării pieţei de biscuiți, care actualmente este fragmentată în Europa Centrală şi de Est”, a declarat Jaroslaw Zawadzki, CEO al Dr Gerard.

Conform acestuia, prin această tranzacţie, dimensiunea afacerii va creşte cu circa 20%.

„Obiectivul nostru pentru următorii ani este de a atinge o poziţie majoră pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde suntem prezenţi. Acest obiectiv se aplică pieţei interne din Polonia, unde creştem de peste douăzeci de ani, precum şi pieţelor din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România. De ani de zile exportăm produsele noastre pe aceste pieţe, iar acum operăm acolo şi prin intermediul unor companii locale, dezvoltând structuri de vânzări şi investind în marketing”, a mai spus CEO-ul Dr Gerard.

Dr Gerard este unul din cei mai mari producători de produse dulci din Europa Centrală şi de Est, cu o gamă de produse care acoperă peste 200 de sortimente diferite. Firma dispune de trei fabrici de producţie în Polonia.

Pe lângă vânzările de pe piaţa internă, Dr Gerard exportă produse în peste 30 de ţări, însemnând mai mult de 30% din venituri, totalizând aproape 70 de milioane de euro în 2014m

România este una dintre cele mai importante piețe pentru Dr Gerard. Din anul 2011, compania a colaborat cu mai mulți importatori, însă momentul decisiv a fost atunci când a început colaborarea cu Alka, liderul de piaţă din zona produselor de tip napolitane, prăjituri şi snacks-uri.

În viitorul apropiat, Dr Gerard intenționează să înfiinţeze Dr Gerard România, al cărui principal obiectiv este să dezvolte o cooperare mai strânsă cu partenerii actuali și să dezvolte în continuare produse de marcă.