Stiri: Companii

Producatorul de vinuri organice Vifrana

Producătorul de vinuri organice Vifrana s-a listat la BVB

17.05.2021

Producătorul de vinuri organice Vifrana s-a listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul BIOW. Aceasta este a şaptea companie care se listează pe piaţa AeRO de la începutul anului 2021 şi primul producător de vinuri organice prezent pe piaţa de la Bucureşti.

Producătorul de vinuri organice Vifrana a atras 9,5 milioane de lei

Listarea companiei vine în urma unui plasament privat derulat la finalul anului trecut prin care Vifrana a atras 9,5 milioane lei de la investitorii de pe piaţa de capital.

„Vifrana este primul producător de vinuri organice listat pe piaţa AeRO. Ne bucurăm să putem oferi investitorilor o gamă cât mai variată de emitenţi pentru a-şi diversifica portofoliile, precum şi să susţinem companiile în planurile lor de creştere, prin mecanisme de finanţare bursiere. Sectorul agribusiness este tot mai bine reprezentat la BVB ca urmare a listărilor din ultimii doi ani a companiilor din domeniu şi sperăm ca trendul acesta să continue. Succesul oricărei runde de finanţare depinde în mare parte de povestea companiei şi de efortul intermediarului, iar suma atrasă în cazul Vifrana este o dovadă a acestei bune colaborări”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Plasament privat

Goldring este consultantul autorizat care a intermediat realizarea plasamentului privat şi listarea acţiunilor Vifrana pe piaţa AeRO.

„Ne dorim să stimulăm interesul investitorilor într-o afacere <Green Deal> începută acum 12 ani şi care s-a maturizat şi a deschis un capitol unic în istoria companiilor din România cu acţionariat autohton. Următorul pas este consolidarea internaţionalizării Vifrana prin deschiderea unor noi pieţe externe pe lângă cele pe care operează cu succes în prezent. Sustenabilitatea este vectorul principal pe care dorim să-l menţinem la cel mai înalt nivel. Gândim şi acţionăm în spiritul noilor orientări europene şi mondiale oferind vinuri curate cu amprenta zero de carbon. Natura într-un pahar cu vin!”, a declarat Octavian Vucmanovici, director general şi preşedintele Consiliului de Administraţie Vifrana.

Producătorul de vinuri organice Vifrana. Strategie şi rezultate financiare

Strategia Vifrana prevede dezvoltarea prezenţei pe pieţele externe din Germania, Olanda, Suedia şi Marea Britanie, unde vânzările de produse organice au crescut cu 20% în 2020, iar creşterea pieţei vinuri BIO spumante este estimată la 47%.

Compania a înregistrat în primul trimestru din acest an o creştere de 34% a numărului de sticle de vin vândute, raportat la acelaşi trimestru din 2020 şi vânzarea cu 97% mai multe sticle de vin Rose, în aceeaşi perioadă. Cifra de afaceri estimată pe 2020 este de 5,429 milioane lei.

Citeşte şi Qualis Properties Braşov s-a listat la BVB