Stiri: Agricultura

Tohani Romania

Producţie vin 2021. Tohani România: Vinul din acest an va fi unul de excepţie

30.09.2021

Producţie vin 2021. Tohani România anunţă că vinul din acest an va fi unul de excepţie, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ, producţia de struguri de calitate superioară fiind în creştere cu peste 20% faţă de anul precedent. Cu toate că primăvara nu a fost prietenoasă din punct de vedere al temperaturilor şi precipitaţiilor, vremea s-a menţinut caldă şi favorabilă pentru soiurile cultivate. Astfel, strugurii sunt mai echilibraţi din punct de vedere al acidităţii şi mai fructaţi.

Producţie vin 2021. Perspective optimiste

„Anul acesta, deşi primăvara capricioasă a pus sub semnul întrebării producţia de struguri, apropierea sezonului culesului oferă perspective optimiste asupra vinului ce va purta pe etichetă anul 2021, atât din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Redresarea vremii în iunie a influenţat direct calitatea strugurilor de la Tohani. Acest lucru a însemnat amânarea cu câteva săptămâni a culesului, faţă de o perioadă obişnuită din punct de vedere climatic.

„Suntem în plin proces de cules, iar fiecare soi de struguri primeşte o atenţie specială. Apoi, la moşie, selectăm strugurii potriviţi pentru fiecare etichetă. Folosim diferite metode de vinificare pentru etichete diferite, tocmai pentru a scoate în evidenţă calitatea specială a fiecărui soi”, a precizat Virgil Mândru, CEO şi proprietar Tohani România.

Cantitatea de struguri de calitate superioară ce va fi recoltată este cu 20% mai mare faţă de 2020.

Investiţii de 6 milioane de euro

Tohani România a investit, în ultimii ani, peste 6 milioane de euro pentru:

  • podgoria de Fetească Neagră
  • linia de vinificaţie dedicată
  • susţinerea vinurilor produse din acest soi – prin marketing local şi prezenţă internaţională

„O atenţie deosebită este îndreptată către Feteasca Neagră, soiul de vin românesc cu care Tohani îşi doreşte să plaseze România pe harta internaţională a vinului. Anul acesta Tohani îşi propune să menţină producţia la aceleaşi cote ca în 2020, când a depăşit 1 milion de sticle de Fetească Neagră”, adaugă CEO-ul companiei.

Citeşte şi Sprijin financiar pentru fermieri 2021. Anunţul făcut de AFIR