Slide

Stiri: Agricultura

Plățile directe în agricultură

Produse pentru protecția a plantelor 2023: Anunțul făcut de MADR

08.02.2023

Produse pentru protecția plantelor 2023. Ministerul Agriculturii a publicat în Transparență decizională, în vederea consultării publice, proiectul de modificare a Ordinului nr. 1356/1343/2018/51/2019 privind sistemul de instruire şi certificare în scopul utilizării durabile a produselor de protecţie a plantelor.

Aplicarea corectă a tratamentelor

Prin acest ordin se urmărește pregătirea tuturor fermierilor, indiferent de nivelul studiilor absolvite, pentru a putea aplica corect tratamentele fitosanitare la culturile practicate.

Procesul de instruire se organizează de către Autoritatea Națională Fitosanitară în sistem online, cursurile durează 18 ore, repartizate în zilele de luni, marți și miercuri, în intervalul orar 8:00 – 14:00.

Produse pentru protecția plantelor 2023. Certificat de formare profesională

În urma participării la curs, după susținerea unui test grilă și promovarea acestuia, beneficiarii primesc un certificat de formare profesională.

Acest proces de pregătire se înscrie în regulile generale privind protecția mediului. Toate măsurile stabilite țin seama de specificitatea fiecărei activități, creându-se astfel norme juridice ușor de implementat.

Citește și Fonduri APIA: Comisia Europeană a rambursat României peste 1 miliard de euro