Stiri: Economie

producatori de cozonaci

Produsele alimentare româneşti la Bruxelles

16.07.2016

În perioada 15-18 iulie se desfășoară la Bruxelles, la sediul Reprezentanței Permanente a României, două evenimente de promovare a produselor alimentare românești în rândul omologilor din Reprezentanțele Permanente și din Comisia Europeană, precum și în rândul românilor din instituțiile europene, la care participă și Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sprijină Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles prin punerea la dispoziţie a experţilor care vor asigura prezentarea de produse alimentare reprezentative și de vinuri, alături de materiale promoționale de la companiile producătoare care doresc să se implice în acest demers. Produsele noastre sunt de o calitate foarte bună şi trebuie să le facem cunoscute. Totodată, doresc să îi îndemn pe cât mai mulţi să identifice şi alte produse pentru care să aplice în vederea obţinerii protecţiei la nivel european”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

Pe lângă produsele româneşti protejate la nivel european, Magiun de prune de Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP) şi Telemea de Ibăneşti (DOP), va fi prezentat şi produsul Cârnaţi de Pleşcoi, reprezentativ din zona Buzăului, pentru care România a depus cererea luna aceasta, dar şi alte produse tradiţionale înregistrate pe schema naţională – zacuscă de vinete, zacuscă de fasole, povidlă de Blăgesti, dulceaţă de trandafiri, dulceaţă de cireşe negre, de gutui, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei.

Toţi producătorii care intenţionează să aplice pentru obţinerea protecţiilor la nivel european se pot baza pe sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ministrul asigurându-i de totala sa deschidere şi implicare în acest demers.