Există firme care datorită inovației, experienței și fiabilității produselor au reușit să fie cele mai bune în ceea ce fac, având mereu grijă de nevoile clienților săi. Industria maselor plastice din România devine din ce în ce mai matură. Această industrie a devenit din ce în ce mai educată cu ajutorul firmelor din domeniul auto și nu numai, care au cerut o calitate din ce în ce mai bună de la furnizorii lor.
Industria maselor plastice
În 2012, industria maselor plastice din România se bucura de un parc de mașini de injecție înnoit în proporție de 51%, mașini care erau capabile să realizeze piese de calitate bună și preț competitiv.
În 2014, cerințele erau mai mari și erau cerute piese de aspect pentru care era nevoie de uscătoare, aparate de termostatat matrițe.
În 2016, unele firme au început să achiziționeze tehnologii speciale de injecție (două culori, injecție de plastic cu gaz amestecat, injecție cu gaz) decorare piese (vopsire, cromare, tampografiere, hot stamping) inserare piese metalice sau de alt tip în matriță.
În 2018, firmele s-au dezvoltat deja atât de mult încât, pentru a putea fi ținute sub control, a fost nevoie de implementarea unei organizări a producției prin intermediul programelor de producție și chiar a conceptului INDUSTRY 4.0
Această eficacitate nu putea fi realizată fără ajutorul inteligenței artificiale și anume fără ajutorul roboților industriali.
Mâna Robotului
Dacă nu au fost sfătuite corespunzător de la început, firmele care au achiziționat roboți pentru mașinile de injecție sau pentru alte aplicații au înțeles ulterior că, pentru a lucra cu roboții, este nevoie și de o mână a robotului.
Această mână este interfața între mașină/robot și piesa de plastic. Este ca un cauciuc al unui autoturism care transmite PUTEREA motorului către asfalt pentru a accelera rapid sau care reduce viteza autoturismului atunci când este șoferul pune frână.
Mâna Robotului – care în România este denumită graifăr sau gripăr sau în alte feluri – este denumită în engleză E.O.A.T. Această abreviere vine de la End Of Arm Tooling – scula din terminația brațului.
Ca în orice domeniu, există firme care datorită inovației, experienței și fiabilității produselor au reușit să fie cele mai bune în ceea ce fac, având mereu grijă de nevoile clienților săi.
Și în acest domeniu, al mâinilor de roboți, există lideri, care au fost copiați de mulți și care reprezintă STANDARDUL DE CALITATE pentru toți ceilalți, locul unde toți ceilalți doresc să ajungă!
Am aflat că românii, în general, apreciază tehnica produsă în Germania și noi ne bucurăm și mulțumim pentru această încredere câștigată în timp. Astăzi ne-am hotărât să ne alăturăm succesului industriei maselor plastice din România și să punem la dispoziția acesteia serviciile și produsele noastre.
Cine suntem noi?
Suntem un partener al multor firme de succes din industria maselor plastice și nu numai. Avem o experiență de 35 ani în a produce elemente individuale pentru mâini de roboți, în a proiecta și realiza soluții complete pentru mâini de roboți (mâini de roboți deja asamblate din componente individuale pentru aplicații specifice) și, de asemenea, automatizări mici sau complexe.
Avem o echipă de 120 oameni care lucrează la aceste soluții în orașul Overath, lângă Köln, în Germania. Prin reprezentanțele noastre suntem prezenți în toată lumea, inclusiv în America.
Produsele noastre sunt potrivite pentru aplicații simple sau/și complexe, de la preluare piese de plastic, debavurare, separare culee, asamblare, până la controlul calității. Produsele sunt potrivite pentru toate industriile și produsele, de la piese mici pentru industria medicală până la bara din față a unui autoturism.
De asemenea, putem să realizăm mâini de roboți printate în 3 dimensiuni, sinterizare laser a poliamidei (SLS), proiectare automatizări și instalări.
Am dezvoltat un portofoliu de peste 1.700 de piese diferite, un KIT bine structurat și gândit pentru toate aplicațiile, care include clești, ventuze, elemente de legătură, elemente de prindere, profile și elemente speciale.
Toate elementele le realizăm la fabrica noastră din Germania și sunt conforme cu European Machinery Building Regulations, iar calitatea producției este dată și de realizarea acesteia într-un mediu controlat și corespunzător standardului de calitate ISO 9001:2015
În cei 35 ani de performanță, ne-am focusat constant pe calitate, reducerea greutății componentelor, standardizare și interschimbabilitate.
Majoritatea componentelor sunt pe stoc și gata de trimis către clienți. În funcție de aplicație, putem să proiectăm și să realizăm cu componente standard mâini de roboți complexe.
În curând vom fi alături de dumneavoastră în România.
ASS Maschinenbau GmbH
info@ass-maschinenbau.de