Stiri: Finante

Profesorii cer majorarea salariilor

19.08.2015

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) a anunţat că decizia luată de Guvernul României de a majora salariile angajaților din sănătate este una justă, dar reamintește Executivului că, în Programul de Guvernare, mai există un domeniu prioritar: educația.

Astfel, după majorările salariale acordate înalților demnitari și cele anunțate în domeniul sănătăţii, se impune ca reprezentanții Guvernului să regândească calendarul creșterilor salariale stabilit prin Acordul semnat în 2014, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34% până la finalul anului 2017.

”Acest procent de 34%, față de cel de 100 % promis a se acorda salariaților din sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă și un dezechilibru major între cele două domenii strategice”, a afirmat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Conform sindicatului, salariul net al unui învățător debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant este de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul este de 836 de lei şi al unui profesor la final de carieră este de 1.825 de lei.

”Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluție de majorare suplimentară și pentru salariații din învățământ, cu siguranță că numeroasele mesaje de revolt, pe care le-am primit, se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții pentru elevi și dascăli”, a adăugat liderul F.S.L.I.