Stiri: Retail

Profi: 450 de femei pot beneficia gratuit de cursuri de calificare

17.07.2014

Profi a anunţat că săptămâna aceasta vor începe cursurile de calificare în meseria “lucrător în comerţ” şi că aproximativ 450 de femei aflate în căutarea unui loc de muncă urmează să beneficieze gratuit de aceste cursuri.

Proiectul va dura până în luna octombrie a anului viitor şi este desfășurat în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Femeii din România – APFR.

Cursurile se adresează femeilor care au absolvit minimum 10 clase și sunt în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se califice în comerț.

“Am inițiat programul ca să oferim o șansă în plus femeilor din întreaga țară și totodată să pregătim potențiali angajați care să îmbunătățească nivelul servirii din magazinele noastre din ce în ce mai numeroase”, a declarat Carmen Bokor, director de resurse umane Profi.

Cursul are o durată de 9 săptămâni, 8 ore pe zi, de luni până vineri, din care trei săptămâni sunt dedicate pregătirii teoretice, iar restul îl reprezintă practica în magazine.

Vor există astfel de module în Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Pitești, Timișoara și Sibiu. În plus, APFR va oferi cursuri de specializare, în Timișoara, pentru meseria de director de magazin.

Pregătirea celor care se înscriu la cursuri va fi asigurată de către opt traineri cu experiență în magazine Profi

Pe lângă faptul că participantele nu trebuie să plătească nimic pentru a urmă aceste cursuri, acestea primesc şi o subvenție de 1.250 lei la absolvire. Persoanele venite din alte localități primesc gratuit cazare și masă și decontarea transportului în weekend, iar la finalul cursului, absolventele vor primi o diplomă de calificare recunoscută de Autoritatea Națională pentru Calificări – ANC.