Stiri: Retail

Profi a deschis primul magazin modular din sud estul Europei

11.06.2014

Profi a deschis astăzi, la Sighişoara, primul magazin modular din sud estul Europei, concept care, datorită unei tehnologii inovatoare, face ca magazine în format ideal să poată fi inaugurate în imediata vecinătate a cumpărătorilor.

Magazinul are o supraţată de 327 metri pătraţi, dintre care sala de vânzări este de 200 metri pătraţi, fiind contruit pe locul unei foste pieţe de cartier, într-o zonă inaccesibilă până acum retailului modern.

“Ne aflăm în faţa unei revoluţii în retail: am creat o nouă tehnologie prin care vom putea ridica magazine cu format ideal în locuri până acum inaccesibile retailului modern”, a declarat Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.

Conform lui, noutatea absolută este dată de faptul că noua tehnologie permite construirea unor unităţi aproape oriunde şi care pot fi extinse sau micşorate într-un timp foarte scurt.

De exemplu, o unitate amplasată într-o zonă în care numărul clienţilor ajunge să se dovedească insuficient pentru operare profitabilă la mărimea actuală nu va mai trebuie închisă, ci redimensionată în funcţie de puterea de cumpărare a zonei.

“Apreciem în mod deosebit faptul că primul astfel de magazin modern se construieşte la Sighişoara, oraşul unde istoria şi ideile noi, revoluţionare se îmbină atât de armonios”, a afirmat primarul municipiului, Ioan Dorin Dăneşan.

Reprezentaţii Profi estimează că acest concept românesc se va extinde puternic atât în cadrul reţelei retailerului, cât şi în reţelele altor companii din România şi din străinătate.

“Am căutat o modalitate de a ajunge şi mai aproape de clienţii noştri şi punând laolaltă know-how-ul de care dispunem în companie am ajuns să construim acest prototip funcţional”, a declarat Marian Popovici, directorul tehnic al magazinelor Profi.

Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al magazinelor Profi, a explicat că o astfel de unitate se contruieşte de la zero în 2-4 săptămâni. Acest lucru îl face atractiv şi din punctul de vedere a chiriilor mari care trebuie achitate din momentul preluării terenurilor.