Stiri: Retail

Profi a deschis primul magazin verde al reţelei

21.11.2014

Profi a deschis astăzi primul magazin verde al reţelei, la Lipova, județul Arad. Retailerul evidenţiează astfel eforturile sale pentru a păstra un mediu cât mai curat. De asemenea, compania a inaugurat tot astăzi două magazine Profi, la Negreşti-Oaş și Turceni.

Căutăm în permanență modalități prin care magazinele noastre să devină mai flexibile și mai bine adaptate nevoilor unei societăți care se schimbă în ritm rapid.  Dacă ne gândim doar la acest an, am dat naștere unui concept de magazin modular care poate fi adaptat astfel încât să permită retailului modern să ajungă în zone până acum inaccesibile unor astfel de magazine, iar acum iată, va prezentăm și primul dintr-o lungă serie de magazine capabile să-și genereze singure energia de care au nevoie”, a afirmat Pawel Musial, director general Profi Rom Food.

Magazinul este amplasat pe strada Timișoara şi este construit de la zero. Unitatea se prezintă în format standard, având o suprafață totală de 512 metri pătraţi, dintre care sala de vânzări este de 385 metri pătraţi.

Unitatea din Lipova este una modulară care își produce singură apa caldă și energia necesară iluminatului și instalațiilor frigorifice, contribuind astfel la reducerea poluării mediului. De asemenea, este şi primul magazin din retailul românesc apt să își producă singur aproape toată energia pentru o mare parte a zilei.

Magazinul din Negreşti-Oaş, județul Satu Mare, se prezintă în formatul standard și are o suprafață totală de 557 metri pătraţi, iar unitatea din Turceni, județul Gorj, deţine o suprafață totală de 650 metri pătraţi.