Stiri: Retail

Profi a deschis primul său magazin modular de mari dimensiuni

30.07.2014

Profi a inaugurat astăzi primul magazin modular de mari dimensiuni al reţelei, în Baraolt, judeţul Covasna. În plus, mâine, compania va deschide o altă unitate în Maramureş, la Somcuţa Mare. Unitatea din Baraolt a fost construită în doar 30 de zile şi are o suprafaţă totală de 548,2 metri pătraţi, din care spaţiul destinat vânzării este de 396 metri pătraţi. Magazinul a beneficiat de sistem constructiv ca şi unitatea modulară din Sighişoara, aceste două unităţi reprezentând premiere în retailul modern din Europa de Sud Est.

“Am dezvoltat o nouă tehnologie care ne permite să deschidem magazine de top în condiţii de maximă calitate şi eficienţă, în locaţii până acum inaccesibile retailului modern. Experienţa acumulată cu magazinele din Sighişoara şi Baraolt ne-a permis să imbunatăţim considerabil tehnologia astfel încât să mărim şi mai mult viteza de construcţie şi totodată să reducem costul de producţie”, a declarat Pawel Musial, director general Profi Rom Food.

Unitatea care se va deschide mâine este un magazin convenţional care va funcţiona la parterul unei clădiri comerciale şi va avea o suprafaţă totală de 505 metri pătraţi.

Astfel, după aceste două noi deschideri, reţeaua Profi din România ajunge la 236 magazine, în 118 localităţi