Stiri: Retail

Profi: Închiderea hipermarketurilor duminica va avea efecte negative asupra economiei

28.05.2015

Retailerul Profi a anunţat că se opune închiderii hipermarketurilor duminica. Reprezentanţii companiei consideră că o astfel de interdicție este cât se poate de dăunătoare pentru economia românească deoarece limitează concurența loială în condițiile în care orice piața cu adevărat sănătoasă se bazează tocmai pe o astfel de concurenţă.

„Având în vedere că doar două din cele 300 de magazine Profi au suprafețe de vânzare mai mari de 800 de mp, putând fi închise că urmare a schimbării legislației, practic această propunerea de modificare a legislației ar afecta pozitiv lanțul nostru”, a declarat Călin Costinaș, director general adjunct Profi.

Acesta a adăugat că doar piață poate regla aceste mecanisme, nu intervențiile artificiale din partea autorităților.

Printre urmările unei astfel de decizii, care sunt ușor de anticipat, se numără pierderea unui important număr de locuri de muncă, mărirea cantităților de produse care se depreciază și se aruncă, precum şi o creștere a prețurilor pe care clienții ar urma să le plătească.

„Pentru a explica mai simplu lucrurile, hai să ne imaginăm o situație similară dar dintr-un alt domeniu: considerați că ar fi benefic să fie interzis duminică transportul cu tramvaiul și autobuzul pentru a favoriza, să zicem, taximetriștii? Într-un asemenea caz, nu ar rezultă că oamenii vor cheltui mai mult, artificial, pe transport?”, a încheiat Călin Costinaș