Stiri: Retail

PROFI Romania

PROFI România, apel către managerii din țara noastră: ”Hai să salvăm vieți!”

18.03.2020

PROFI România face un apel către managerii din țara noastră: ”Dragi manageri, vă rugăm din tot sufletul, hai să salvăm vieți!”. Compania spune că este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situație. Ne aflăm în mijlocul unei crize care poate ajunge la foarte mari proporții.

PROFI România. ”Putem salva vieți!”

”Credem cu putere că există puține momente în viața fiecăruia dintre noi, în care să avem certitudinea că putem salva vieți!. Că direct și real este absolut necesar să ne implicăm! Și că fiecare zi de amânare înseamnă vieți pierdute.

De ce spun asta? Avem informația clară că secțiile de anestezie si terapie intensivă (ATI) ale sistemului nostru de sănătate nu au capacitatea, nu sunt pregătite să facă față unui volum atât de mare de pacienți cu nevoie de intubare și de APARATE DE VENTILAȚIE”, a declarat Pawel Musial, Director general în exercițiu al rețelei PROFI.

PROFI România. ”Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul”

Conform acestuia, Dorel Săndesc, președintele ATI din România, spune ”Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. România dispune de 2.356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesită aproximativ 139.000.000 euro”.

Pentru a fi salvat, cineva afectat grav de coronavirus are nevoie să fie intubat și ventilat timp de două săptămâni.

“Este vorba de sume foarte mari de bani și de timp extrem de scurt în care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real și cu certitudine ne va costa vieți.

Fiecare donație pentru acest scop contează!”, a adăugat Călin Costinaș, Director general adjunct PROFI.

PROFI România. Donație de 1.000.000 lei

PROFI a decis luni să aloce 1.000.000 de lei pentru dotarea secțiilor ATI cu astfel de aparate.

”Facem un apel de la om la om! De la manager la manager! Haideți și voi, alături de noi, să ne implicăm acum, când contează foarte mult gestul nostru. În mod real, acum avem șansa să salvăm vieți de oameni dacă ne unim eforturile și dăm, împreună, o mână de ajutor sistemului nostru medical care altfel nu ar face față valului tsunami care ne putem aștepta să vină. Acesta este un moment în care trebuie să ne implicăm toți! Mai ales noi managerii, care avem putere de decizie.
Vă rugăm așadar din tot sufletul să fim operativi, să fim umani, să conștientizăm cât mai repede cât de mult contează sau poate să conteze, în aceste momente fără precedent, discernământul, calitatea de a fi om înainte de toate și curajul de a te implica real! Fiecare zi de întârziere va însemna vieți pierdute!

Dacă vă hotărâți să vă implicați activ, luați legătura cu dl. Prof. Dr. Dorel Săndesc, președintele Asociaţiei Non Profit pentru A.T.I. „Aurel Mogoseanu”, email: ati.timisoara@yahoo.com”, a transmis Călin Costinaș, Director general adjunct PROFI.

1.216 magazine în România

Având 1.217 magazine în peste 560 de localități și mai mult de 18.000 de angajați, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din țară.

Citește și Programul Rabla 2020 a fost lansat! Ce noutăți aduce?