PROFI se pregătește de inaugurarea magazinului cu numărul 1.000

La începutul acestui an, Horia Brenciu a devenit noul ambasador al PROFI. În 2018, PROFI a inaugurat 230 de magazine și se pregătește să inaugureze magazinul cu numărul 1.000 în prima jumătate a acestui an. Strategia companiei prevede ca în fiecare an să  crească cu un număr cel puțin egal cu cel din anul precedent. La începutul lui ianuarie 2019, PROFI era deja prezent în peste 460 de localități, numărul lor urmând să crească în permanență atât în acest an, cât și în următorii.

Standard, City și Loco, cele trei formate de magazin PROFI, se dezvoltă în permanență, accentul căzând în continuare pe formatul Standard. Evoluția veniturilor, implicit a consumului, face necesar ca și magazinele să se adapteze la așteptările consumatorilor.

PROFI a crescut constant, în baza unui plan de expansiune care i-a permis să își întărească poziția deja dobândită ca lanțul de retail modern cu cea mai mare extindere din România

O mare parte dintre magazinele care funcționează de mai mulți ani, dar nu numai ele, trece în prezent printr-un proces de remodelare.

“Modificările privesc atât sortimentul, cât și felul în care sunt expuse mărfurile, iluminatul și alte aspecte, astfel încât cei care ne calcă pragul să își poată face cât mai ușor, repede și plăcut cumpărăturile”, ne-a declarat Dl. Daniel Cîrstea, Director General PROFI Rom Food.

La începutul acestui an Horia Brenciu, cântăreț, actor, producător, prezentator de televiziune și entertainer, a semnat un parteneriat cu PROFI, devenind astfel noul ambasador al acestuia.

“PROFI și Horia Brenciu vor forma astfel o echipă valoroasă, care își propune să creeze împreună căi de interacțiune cu publicul larg pe diverse canale media. Principiile după care se ghidează vor fi implicarea, încrederea și pasiunea”, a continuat Dl. Cîrstea.

Cunoașterea preferințelor consumatorilor, cheia succesului PROFI

Faptul că magazinele PROFI se regăsesc într-un număr atât de mare de localități se datorează în principal apropierii de consumatorii români. Prin intermediul acesteia, compania ajunge să cunoască preferințele cumpărătorilor din întreaga țară.

Datele pe care PROFI le-a acumulat de-a lungul timpului permit în acest moment o planificare eficientă a sortimentelor disponibile în fiecare magazin, în așa fel încât să răspundă optim așteptărilor clienților.

Procesul de adaptare și actualizare a magazinelor este unul permanent. În plus, pentru a veni în sprijinul clienților, PROFI a lansat programe de fidelitate prin intermediul cardurilor.

Cardurile de fidelitate îi avantajează pe clienții PROFI atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al ofertelor personalizate

În primul rând, cardurile permit acumularea “bănuților de fidelitate” pe care clienții îi pot folosi ca să plătească direct la casă produsele cumpărate. Tot cardurile fac posibile și campaniile segmentate prin care, de exemplu, în fiecare zi de luni deținătorii obțin un discount de 25% la câte o categorie de produse.

În zilele de miercuri, seniorii cu card se bucură de beneficii dedicate doar lor, în timp ce de ziua sa, fiecare deținător de card primește câte un voucher. Tot vouchere primesc și cumpărătorii fideli. “În plus, diverse parteneriate stabilite cu furnizorii noștri adaugă și alte beneficii de care să se bucure clienții care au carduri de fidelitate”, precizează Directorul General.

PROFI, susținător al economiei și al producătorilor locali

În momentul de față, în peisajul autohton PROFI deține probabil ponderea cea mai mare de produse cumpărate din România. Mai mult decât atât, compania dezvoltă un proiect pentru, și împreună cu producătorii români din domeniul legumelor și fructelor. Prin acest proiect producătorii sunt sprijiniți din punct de vedere tehnologic sau cu diverse imputuri și ambalaje, astfel încât produsele acestora să ajungă cu succes pe rafturile PROFI, ale retailului modern, dezvoltând diverse forme de parteneriat.

Magazinele PROFI se dezvoltă în mijlocul și datorită comunităților urbane și rurale, motiv pentru care contribuie în mod direct la evoluția lor sănătoasă

Acțiunile companiei în domeniul responsabilității sociale implică atât ONG-uri, cât și angajații proprii, prin inițiative de voluntariat care, cu începere din 2011, sunt dedicate în principal copiilor și categoriilor defavorizate din comunitățile locale.

“În 2018, am dus mai departe campania «Te costă 0 lei să ajuți un copil», donând 1,5 milioane de lei care s-au îndreptat către șapte domenii importante: sport, sănătate, protecția mediului, incluziune socială, educație, cultură și apărarea drepturilor copiilor”, a detaliat Directorul General PROFI Rom Food.

PROFI Lipova, Primul Supermarket Verde din țară

Magazinul PROFI din Lipova a beneficiat de dotarea cu 240 de panouri voltaice cu o putere de 250 W. Practic, o mare parte din consumul magazinului este alimentat din surse solare, ceea ce îl califică drept primul “Supermarket verde” din țară. Centrala fotovoltaică face ca magazinul să funcționeze timp de patru luni cu energie din resurse proprii, reducându-i totodată factura de electricitate cu peste 10.000 de euro pe an.

Camerele frigorifice vitrate montate în magazine, precum și trecerea de la sistemul de iluminat fluorescent la cel pe leduri au redus și ele cu aproximativ o treime consumul de electricitate

Rețeaua PROFI gestionează responsabil și deșeurile, recuperând și reciclând ambalaje, contribuind și în acest fel la reducerea consumului de resurse naturale (petrol, apă, energie), precum și la scăderea nivelului emisiilor nocive în aer. Anual se reciclează peste 14.650 de tone de deșeuri provenite din ambalaje de plastic și carton.

De asemenea, sunt colectate pentru reciclare alte circa 1.445 de tone de deșeuri din lemn, iar prin dispozitivele amplasate în magazine sunt colectate bateriile uzate și deșeurile electronice.

“Nu mai puțin importantă este donația financiară pe care campania noastră CSR 2018 a făcut-o în sprijinul proiectului «Creștem păduri, formăm comunități», desfășurat de Asociația Pădurea Copiilor, ONG de mediu care împădurește sudul României, dezvoltă și face educație în comunitățile vizate din Regiunea Sud Muntenia. Totodată, am contribuit la reducerea poluării pe termen lung, colectând de la clienții noștri peste cinci tone de baterii uzate și deșeuri echipamente electrice și electronice”, a detaliat Dl. Cîrstea.

PROFI, partener de încredere pentru comunitățile locale

În luna aprilie a anului trecut, PROFI România a susținut, pentru al treilea an consecutiv, alergătorii amatori sau profesioniști, dar și familiile, prietenii, voluntarii și colegii care au participat la Timotion – o competiție sportivă care face parte din programul de sănătate și prevenție al PROFI. Fondurile strânse din taxele de participare au fost donate unor organizații nonprofit.

În anul 2018, PROFI s-a implicat prin susținerea campaniei “Școala de vară pentru copii cu autism”, desfășurată de Asociația Învățăm cu Pictograme Timișoara.

Tot în anul 2018 PROFI s-a implicat într-un alt proiect, alături de Crucea Roșie Română și Procter & Gamble, proiect care a vizat echiparea a 41 de maternități de stat din România cu peste 80 de pătuțuri noi și 7.600 de lenjerii de pat. Campania “Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut” s-a desfășurat în perioada iunie-septembrie 2017 în magazinele PROFI și a putut fi realizată prin direcționarea unei părți din valoarea vânzărilor produselor Ariel, Lenor și Pampers.

PROFI, printre primii 4-5 angajatori din România

Cu o echipă de 15.000 de membri, PROFI se numără printre primii 4-5 angajatori din România. Pregătirea angajaților este o preocupare constantă pentru companie, astfel că PROFI a dezvoltat un sistem propriu care permite pregătirea flexibilă a angajaților. În funcție de nivelul de angajare, pregătirea merge de la inducția de bază și până la forme avansate de training de administrare a timpului, management sau coaching.

„Sunt 19 ani de când deschideam la Timișoara primul magazin și, iată, deja ne pregătim să îl deschidem pe cel cu numărul 1.000. Am trăit multe întâmplări în drumul nostru spre vârful ierarhiei retailerilor din România. Unele ne-au ajutat să creștem, altele să ne dăm seama că mai avem multe de șlefuit. Toate, însă, ne-au dovedit că obstacolele sunt doar provocări pe care le putem depăși prin implicarea, încrederea și pasiunea întregii noastre echipe și prin contribuția partenerilor, producătorilor și furnizorilor care ne-au fost alături în acești ani”, menționează Dl. Daniel Cîrstea.

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, funcționau 941 de magazine amplasate în peste 460 de localități din toate județele și municipiul București

PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România și cu un ritm de creștere încă neegalat în țara noastră.

Urmând un plan de succes care vizează plasarea acestor magazine pe primele locuri din ierarhia retailului românesc, PROFI și-a sporit cifra de afaceri în 2018 la peste 1,2 miliarde de euro.

“Anticipăm că această evoluție va continua și în 2019, cand vom crește ca număr de magazine, număr de angajați și, implicit, cifră de afaceri, optimizându-ne totodată costurile prin integrarea sistemului logistic”, concluzionează Dl. Daniel Cîrstea, Director General PROFI Rom Food.