Stiri: IT&C

Profilul utilizatorilor de telefonie şi internet din România

17.02.2015

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil din România consumă lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri naţionale, dintre care 67 în reţea proprie şi 4 în afara reţelei, şi vorbeşte în medie 208 minute în reţea (dintre care 207 către mobil şi 1 către fix) şi 37 de minute în afara reţelei (dintre care 30 către mobil şi 7 către fix), conform Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), care a actualizat pe Veritel.ro valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu şi intensiv de servicii de telefonie mobilă şi internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice..

De asemenea, un utilizator ocazional de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 37 MB trafic de internet, trimite 23 de SMS-uri naţionale (din care 22 în reţea proprie şi 1 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 69 de minute în reţea (toate către mobil) şi 12 minute în afara reţelei (din care 10 către mobil şi 2 către fix).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 330 MB trafic de internet, trimite 213 SMS-uri naţionale (din care 201 în reţea proprie şi 12 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 623 minute în reţea (din care 621 către mobil şi 3 către fix) şi 111 de minute în afara reţelei (din care 90 către mobil şi 21 către fix).

Totodată, pe Veritel.ro au fost actualizate şi valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu şi intensiv de telefonie fixă. Potrivit datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbeşte lunar 51 de minute în reţea şi 34 de minute în afara reţelei.

Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicaţii electronice din România în primul semestru din 2014, au fost introduse în Veritel.ro pentru a uşura configurarea ofertei căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro îşi pot configura ei înşişi consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.

Folosind aplicaţia Veritel.ro utilizatorii pot afla în trei paşi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie şi internet fix şi mobil. Aceștia trebuie să aleagp categoria de servicii, să introducă estimările de consum, urmând să primească o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a preţului. În momentul afişării rezultatelor ei primesc şi alte informații, precum durata minimă a contractelor, penalităţi în caz de reziliere sau informaţii privind eventuale promoţii.