Stiri: Finante

Profit de 152 milioane euro pentru VIG, în primul trimestru

27.05.2014

Vienna Insurance Group (VIG) a raportat pentru primul trimestru prime consolidate subscrise în valoare de 2,7 miliarde euro, în creştere cu 1%, în termeni anuali. Ajustată la efectele de curs valutar, creşterea a fost mai mare, de 2,9%. De asemenea, compania a anunţat că profitul înainte de impozitare s-a situat la 152 milioane euro, iar ajustat la efectele de curs valutar şi la plata primei dobânzi pentru datoriile subordonate emise în toamna anului 2013, rezultatul a avansat cu 2,8%.

„Vienna Insurance Group a început anul 2014 în forţă. Primele au înregistrat o creştere solidă. Reducerea substanţială cu peste 4 puncte procentuale a ratei nete combinate confirmă că măsurile implementate în cea de-a doua jumătate a anului 2013 au fost corecte”, adeclarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

De asemenea, rata netă combinată s-a îmbunătăţit semnificativ, situându-se la un nivel de 96,4% la finalul lunii martie, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi cu 4,2 puncte procentuale comparativ cu sfârşitul anului 2013.