Stiri: Agricultura

Profit de 169 de milioane de lei pentru Romsilva din concurența licitațiilor

31.08.2015

Licitațiile organizate de către Romsilva au cunoscut un nivel ridicat de concurență pentru primele șapte luni ale acestui an. Astfel, prețul mediu de vânzare pentru lemn a crescut cu peste 27 de procente, cu un plus de peste 169 de milioane de lei pentru încasări.

În anul curent Romsilva a licitat, pentru primele șapte luni, un volum de 6625 milioane de metri cubi de materie lemnoasă la un preț mediu de pornire de 119,72 lei per metru cub. În urma procedurilor legale Romsilva raportează că a fost adjudecat un volum total de 6,287 milioane de metri cubi la un preț mediu de vânzare de 153,07 lei per metru cub de lemn.

În total suma încasată din licitații a ajuns la 962,3 milioane de lei pentru primele șapte luni din acest an. Suma este exponențial mai mare în comparație cu cele 793,1 milioane de lei raportați în 2014. Rapoartele semnate de Romsilva demonstrează că prețul mediu de vânzare la licitații a crescut cu peste 27,8 la sută comparativ cu prețul mediu de pornire al licitațiilor.

Conform prevederilor Codului Silvic  precum și ale H.G. nr.229/2009 privind reorganizarea Romsilva și aprobarea regulamentului de organizare și funcționare, cu modificările și completările ulterioare, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este regie autonomă de interes național, aflată sub autoritatea statului, prin autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, având ca scop principal, gestionarea durabilă și unitară, în conformitate cu prevederile legale, a fondului forestier proprietate publică a statului.