Stiri: Constructii

Profit de 180,4 milioane euro pentru Immofinanz, în anul financiar 2013-2014

05.08.2014

Immofinanz Group a înregistrat în anul financiar 2013-2014 un profit net de 180,4 milioane de euro, în creştere cu 62,8% față de anul financiar anterior. Grupul a mai anunţat că veniturile din chirii au scăzut, ca urmare a vânzărilor planificate extinse de proprietăți. În plus, întârzierea finalizării centrului comercial GOODZONE în Moscova a afectat recuperarea totală a acestui declin din anul trecut.

Astfel, veniturile din închirieri au fost de 506,7 milioane de euro în perioada analizată (-7,2%), în timp ce rezultatele operaționale au totalizat 319,2 milioane de euro (-19,5%).

„Anul financiar anterior a fost marcat de succesul înființării entității BUWOG prin procedura de spin-off. BUWOG a fost foarte bine primită pe piața de capital – reducerea valorii nete a activelor a scăzut în mod semnificativ. În segmentul de dezvoltare, am finalizat centrul comercial GOODZONE în Moscova. Planul inițial presupunea ca GOODZONE să contribuie la veniturile din închirieri pe parcursul întregului an financiar 2013/14 și să compenseze pentru proprietățile vândute, în principal Silesia City Center. Acest lucru se va întâmpla în anul financiar 2014/15”, a explicat Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group.

Rezultatele din vânzarea de proprietăți au totalizat 32,8 milioane de euro, faţă de nivelul de 68,8 milioane de euro, în anul financiar anteriori. Asfel, proprietăți, inclusiv fonduri, cu o valoare totală de puțin peste 1 miliard de euro au fost vândute în perioada analizată

„Intenția noastră inițială era de a vinde proprietăți în valoare de 2,5 miliarde de euro în decurs de cinci ani. După doar patru ani, am atins un volum de 2,7 miliarde de euro – valoare la o marja de două cifre peste valoarea contabilă”, a adăugat Zehetner.

Profitul net a crescut cu 62,8%, la 180,4 milioane de euro, veniturile diluate pe acțiune fiind de 0,18 euro la 30 aprilie 2014.

„Ne așteptăm la o dezvoltare pozitivă constantă în piețele noastre principale și estimăm că acestea vor parcurge un procesgradual și continuu de recuperare economică. Acest lucru se aplică și în cazul Rusia, cu condiția evitării unei intensificări a crizei și a efectelor negative pe termen lung asupra puterii de cumpărare a populației”, a spus Eduard Zehetner.