Stiri: Finante

Profit de 2,1 milioane lei pentru Bank Leumi, în 2013

28.04.2014

Bank Leumi România a raportat profit pentru al doilea an consecutiv, în condițiile în care rezultatele generale ale sistemului bancar românesc au fost negative. Astfel, banca a avut anul trecut un profit net de 2,1 milioane lei. Rezultatul a fost unul pozitiv, însă este mai mic decât cel din 2012, în condiţiile în care banca a înregistrat câştiguri mai mici din dobânzi și schimb valutar şi cheltuieli mai mari cu provizioanele.

Astfel, veniturile nete din dobânzi au înregistrat un nivel de 44,4 milioane lei, cu 4 milioane lei sub nivelul din 2012, ca urmare a scăderii dobânzilor la credite, iar veniturile nete din comisioane s-au ridicat la nivelul de 12,3 milioane lei, cu 2 milioane lei peste nivelul din anul anterior.

Soldul creditelor brute a crescut cu peste 4%, la 1.018 milioane lei la 31 decembrie 2013, în timp ce finanţările acordate companiilor au ajuns la 741,5 milioane lei.

Banca a mai anunţat că depozitele clienților au atins valoarea de 665 milioane lei, iar capitalurile proprii au crescut ușor până la 227 milioane lei.

 “În prezent, banca se concentrează pe stabilizarea portofoliului de clienți sănătoși și pe creșterea lui organică, în special din rândul IMM-urilor. Ținând cont de clienții pe care îi dorim și de situația economică generală, atât noi, cât și Grupul Leumi, suntem mulțumiți de rezultatele obținute în anul anterior. În 2013 am continuat programul de eficientizare a activității, printre măsurile principale numărându-se: modernizarea sau relocarea în spații mai bune a unor sucursale importante din București și din țară, dar și închiderea unei agenții din Brașov, deoarece analizele de fezabilitate au demonstrat că majoritatea clienților noștri preferau să își desfășoare activitatea prin sucursala principală din Brașov, pe care am modernizat-o, permitând astfel preluarea clienților agenției“, a declarat Laurenţiu Mitrache, Preşedinte Executiv Bank Leumi România.