Stiri: Finante

Profit de 34,6 milioane lei pentru Bancpost, în primul semestru

07.09.2015

Bancpost a înregistrat, în primul semestru al anului, un profit net de 34,6 milioane lei și un rezultat net înainte de constituirea provizioanelor în creștere cu 37%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Banca a mai anunţat că rata creditelor neperformante a continuat să se îmbunătățească, în prima jumătate a anului. Acest aspect este vizibil atât în segmentul de retail, cat și în cel corporate.

Per total, ponderea creditelor neperformante în portofoliul Bancpost a scăzut la 16,3%, faţă de 21%, în primul semestru din anul 2014.

“Procesul de transformare implementat în cadrul Bancpost a adus rezultatele așteptate, banca raportând profit și în Semestrul 1 al anului în curs. Bancpost are o poziție solidă din punct de vedere al capitalului și lichidității și, în calitate de bancă sistemică în România, va continua să participe în mod activ la susținerea clienților săi”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

În acelaşi timp, cheltuielile operaționale au scăzut cu 18%, pe fondul optimizării rețelei, în timp ce indicatorul costuri/venituri s-a redus cu 17%, ajungând la 69%. Veniturile operaționale ale instituţiei financiare au avut un avans de 1 punct procentual.

Banca a mai anunţat că volumul creditelor și al depozitelor a rămas constant, raportul credite/depozite situându-se la nivelul de 87%, fapt care susține un grad ridicat de independență pe piața din România.